cj sibiu a alocat peste 7 milioane de lei pentru spitale. cum se împart banii!
FOTO arhivă

ambulanta spitalCele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu au primit 7.240.000 de lei, în urma rectificării de buget pe care consilierii judeţeni au votat-o în unanimitate în cadrul şedinţei ordinare de joi, 27 august.

ioan-cindrea
Ioan Cindrea – președinte CJ Sibiu

„Cred că toţi cetăţenii s-au convins că sănătatea este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sibiu şi ne preocupăm să alocăm resurse financiare consistente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare şi pentru calitatea actului medical”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Suma cea mai mare merge, evident, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care a primit 7.010.000 lei, bani destinaţi pentru cofinanţarea proiectului cu fonduri europene „Centru de cercetare invazivă şi noninvazivă în domeniul patologiei cardiace şi vasculare la adult” (3,6 milioane lei), pentru finalizarea investiţiei la clădirea care găzduieşte Secţia Boli Infecţioase (2,2 milioane lei),  pentru reparaţii curente (532.000 lei), pentru dotări la Secţia Fizio I şi Neurochirurgie (678.000 lei). Din aceşti bani, secţia de Neurochirurgie va achiziţiona un microscop operator estimat la 400.000 lei.
De asemenea, susţinerea financiară din partea Consiliului Judeţean Sibiu s-a îndreptat şi spre Spitalul de Psihiatrie, care a primit 180.000 lei pentru montarea unui lift exterior cu targă. Totodată, Spitalului de boli pulmonare i-au fost alocaţi 50.000 lei  în vederea realizării unor repataţii curente.

Ultima oră

Comentariul meu