virusul poliția română face victime la mediaș - cum îți cureți calculatorul

virusVirusul intitulat Poliția Română face ”victime” și în municipiul de pe Târnava Mare. Unui tânăr din Mediaș i-a înghețat sângele în vine în momentul în care i-a apărut o fereastră ce-l atenționa că Poliția Română i-a blocat calculatorul, iar el trebuie să plătească o anumită sumă de bani pentru a nu intra în închisoare de la 1 până la 3 ani. ”Navigam pe un site de jocuri, când  mi-a apărut o fereatră că  am încălcat niște legi și trebuie să plătesc o amendă. Din fericire era doar un virus” a spus T.C., de 22 de ani din Mediaș.

În imaginea de mai jos puteți observa cum ar urma să arate pagina de Internet a calculatorului dumneavoastră în momentul în care virusul ”Poliția Română” acționează. Virusul a ănceput să facă victime în toată lumea de prin anul 2013, în diferite variante.

virusul-politia-romana

Calculatorul îți poate fi virusat printr-un singur click, fie deschizând un email sau accesând un site. Însă există diferite soluții prin care virusul poate fi ”exterminat”.

  • Folosirea programului HitmanPro Kickstart USB – Acesta este un tool care se instalează pe un stick USB cu ajutorul căreia puteți boota calculatorul, dar fără a mai intra în Windows. De acolo puteți șterge cu ușurință virusul.
  • O a doua variantă o constituie programul Troian Ramsol IcePool Removal de la Bitdefender. Trebuie mai întâi să descărcați acest program, îl salvați pe un stick și resetați calculatorul, când începe procesul de pornire a sistemului, apăsați tasta F8 și selectați modul ”Safe Mode”. Așteptați să pornească și copiați de pe stick programul de la Bitdefender direct pe desktop, trebuie doar să porniți programul și să apăsați pe ”Start Scan”. Apoi mai puteți să resetați odată PC-ul și puteți naviga în liniște.
  • O altă variantă ar fi și ca în momentul în care se aprinde PC-ul, să apăsați tasta F8 și dintre cele 3 opțiuni de Safe Mode existente, să o alegeți pe cea cu Comand Prompt. În momentul în care apare fereastra Comand Prompt, tastați comanda explorer iar mai apoi apăsați enter și yes. Apoi trebuie să aveți pe un CD sau Stick instalat programul MalawareBytes Anti Malaware, acesta trebuie doar instalat, iar mai apoi trebuie să ștergeți tot ceea ce detectează acesta. La final, reporniți calculatorul.
  • Puteți șterge și manual virusul urmând următorii pași: Apăsați F8 până vă apar cele 3 variante de intrare în ”Safe Mode” apoi o selectați pe cea numită Comand Prompt, iar când va apărea fereastra Comand Prompt trebuie să tastați comanda explorer și să apăsați butonul enter și click yes. Apoi o să apară desktop-ul, iar PC-ul poate fi folosit aproape ca înainte de infectare. Intrați în Start Menu, apoi Run, iar în acea căsuță tastați comanda %appdata% iar după mai apoi trebuie doar să ștergeți fișierul cache.dat fiindcă aceasta este o copie a virusului care a pătruns în sistem.

 

Ultima oră

Comentariul meu