medieșenii rămân conservatori și la tatuaje - le vor cât mai mici ca să le poată ascunde ușor

11903418_516590231828312_757457240_n

Deși zilele trecute un tânăr din Mediaș și-a tatuat pe braț chipul părintelui Arsenie Boca, acesta e doar excepția care confirmă regula. Peruzy, un tattoo artist din Mediaș spune că locuitorii municipiului de pe Târnava Mare sunt încă puțin reticienți în ceea ce privesc tatuajele.

”Aș putea spune că o mare parte din medieșeni sunt puțin reticenți în ceea ce privește tatuajele astfel că doresc să înceapă cu un tatuaj mic” a precizat acesta. Majoritatea medieșenilor preferă ca primul tatuaj să fie unul de dimensiuni reduse, precum un text sau un simbol, dar mai există și cazuri în care doritorii au idei proprii și doresc încă de la început tatuaje mari și detaliate.

Artistul care deține singurul salon de tatuaje din Mediaș spune că locuitorii orașului de pe Târnava preferă tatuajele alb-negru, dar din punctul său de vedere, ca tatuator, consideră că tatuajele colorate sunt mult mai interesante. Statisticile arată că 99% dintre persoanele care și-au făcut un prim tatuaj, revin mai apoi la salon pentru unul nou, iar medieșenii nu se abat de la regulă.

”Cultura tatuajelor este în creștere în România și implicit și în Mediaș. Personal am mai făcut tatuaje atât în Anglia cât și în Germania și pot spune că oamenii de acolo, și în general din vestul Europei, sunt mult mai deschiși și au foarte diverse preferințe în ceea ce privește arta tatuajelor” spune Peruzy.

Pro și contra tatuaje

Tatuajele pot produce diferite iritații ale pielii, și pot provoca dureri, dar unele persoane se confruntă și cu reacții alergice sau infecții. Pentru a prevenii aceste probleme se pot utiliza diferite creme care hidratează locul în care pielea a fost tatuată. Dacă după ce v-ați făcut deja tatuajul, vă gândiți că nu a fost tocmai cea mai bună decizie, trebuie să știți că ștergerea unui tatuaj nu e tocmai ieftină și în unele cazuri poate lăsa urme vizibile pe piele.

De cealaltă parte putem spune că tatuajul este o artă care te face să fii special într-un fel sau altul, dar și o dovadă de curaj. De cele mai multe ori, tatuajul spune câte ceva despre personalitatea celui tatuat. De altfel, un tatuaj poate ”masca” micile defecțiuni ale ”purtătorului”, o cicatrice sau o  operație, în special acestea sunt principalele imperfecțiuni acoperite de un tatuaj. Mai mult, se spune că tatuajul îți poate mării respectul de sine și în scurt timp devine un accesoriu important al celui tatuat.

Tatuaje de Mediaș

 

 

Ultima oră

Comentariul meu