foto – parcul sub arini curățat bec de mame și copii din sibiu

prima pozaMame și preșcolari s-au mobilizat luni seară pentru a strânge gunoaiele din Parcul Sub Arini din Sibiu. Mamele s-au mobilizat pe o pagina de socializare, în speranța că pe viitor se vor putea juca cu cei mici în natură, fără să fie înconjurați de gunoaie.

De asemenea, speră că au tras un semnal de alarmă pentru trecători, care se vor gândi de două ori înainte de a arunca gunoaie pe jos.
„Idee mi-a venit în timp ce mă jucam cu cel mic în parc, iar la fiecare doi pași dădeam de un gunoi. M-am gândit că ar fi o idee bună să curățăm parcul, noi, părinții, alături de cei mici, pentru a ne putea bucura de natură așa cum se cuvine și, de asemenea, pentru a ne învăța copiii, încă de mici, să respecte mediul înconjurător. Vom mai organiza astfel de acțiuni și sperăm că pe viitor ni se vor alătura mai multe familii”,  a declarat Raluca Faloba, inițiatoarea acțiunii.
„Am găsit extrem de multe șervețele. Cred că ar trebui montate mai multe toalete publice. Cu siguranță, parcul trebuie mai bine păzit,” a declarat una dintre mamele participante, Mădălina Cucu.
„Am venit pentru că toți suntem responsabili de ceea ce ne înconjoară. Nu cred că există un singur vinovat – cel care aruncă gunoi/mizerii pe jos, ci și noi cei care privim indiferenți avem vina noastră, în momentul în care vedem un pet pe jos și nu îl ridicăm să îl aruncăm la un coș de gunoi. Am venit la această acțiune pentru că orice schimbare pozitivă de atitudine față de mediu poate aduce schimbări în modul în care avem grijă de noi și de copiii noștri,” a declarat Alina Mureșan, o altă participantă.

Reacțiile celor din jur au fost variante, de la felicitări și întrebări, la afirmația, regretabilă, a unui copil, conform căreia lui îi place să se joace în mizerie, în parc. Acțiunea va fi repetată în aceeași locație, dar și în alte zone din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu