compa bilstein intenționează să își vândă acțiunile către un colos german

compa bilsteinCompa Sibiu, una din firmele cele mai prospere ale județului în ultimii ani, a anunțat că intenționează să vândă un procent important din acțiunile deținute, către acționarul majoritar. Este vorba de o tranzacție ce urmează să fie efectuată cu grupul german ThyssenKrupp Bilstein.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) şi-a convocat acţionarii pe 30 septembrie în Adunare Generală Extraordinară pentru a aproba vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% din capital deţinută la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare auto, către acţionarul majoritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein, conform zf.ro.
Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capi­talului social al producătorului de amortizoare prin aport în natură constând în terenuri şi clădiri. Asociaţia salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulată de 8,16% din acţiuni.
ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este „un joint-venture“ dintre producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996.
Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Societatea livrează amortizoare pentru prim montaj către cei mai mari constructori de autoturisme din Europa – Mercedes, Jaguar, BMW.

Ultima oră

Comentariul meu