gaz metan văzută ca o favorită la promovare de adversarii din ligă

11695728_1154807711212989_7791515439940765502_nDupă ce a retrogradat la sfârșitul sezonului trecut, Gaz Metan este considerată favorită la revenirea în primul eșalon fotbalistic. Atuurile formației de pe Târnava Mare sunt experiența jucătorilor, dar și faptul că majoritatea fotbaliștilor care au evoluat în sezonul trecut, au rămas la Mediaș. Președintele formației FC Caransebeș a declarat că Gaz Metan este principala favorită la promovarea în liga 1 având un lot mai puternic decât celelalte echipe puternice ale seriei, FC Brașov sau U Cluj.

Același lucru îl susține și antrenorul Gazului, Ion Balaur care spune că ”băieții săi„ sunt favoriți la promovare chiar dacă în seria a doua mai joacă formații precum FC Brașov U Cluj sau FCM Baia Mare .

După amicalul de joi în care Gaz Metan a câștigat cu scorul de 2-0 în fața Nemțenilor de la Ceahlăul, antrenorul acestora a declarat că Gaz Metan este o echipă mult mai experimentată și omogenă, iar aceasta va avea un cuvânt greu de spus în campionatul Ligii secunde, fiind favorită la promovare.

Și Cristian Todea, fostul jucător al Gazului Metan, care tocmai a fost instalat în funcția de antrenor secund la UTA Arad o vede pe Gaz Metan favorită în cursa pentru promovarea în Liga 1. Iată ce spune Todea pentru site-ul formației Arădene.

”Au o echipă valoroasă pentru nivelul Ligii a II-a, sunt favoriți la promovare. Chiar dacă pe locul 2 și vor juca baraj de promovare, ar fi eșec pentru ei. Lotul le permite să abordeze promovarea, au mulți jucători experimentați, cu peste 100-150 de meciuri în Liga I. Își pot propune obiectivul promovării. Condițiile de pregătire sunt foarte bune la Mediaș, am înțeles că și problemele financiare cu care s-au confruntat în ultima vreme s-au rezolvat.”

De la Gaz Metan au plecat un număr de 10 jucători printre care Avram, Curtean, Tahar sau Roman. Iar la capitolul veniri, cele mai notabile sunt cele ale lui Bic și Florean. Primul dintre ei este un mijlocaș în vârstă de 21 de ani, fost jucător la FC Bihor sau Liberty Salonta, acesta a semnat un contract valabil pe 3 sezoane, după ce a marcat de 2 ori în partidele de pregătire și a avut un joc consistent. Andrei Florea este un jucător în vârstă de 23 de ani, acesta evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. A mai evoluat în carieră pentru Săgeata Năvodari,  Liberty Salonta,UTA Arad,FC Bihor și în campionatul Ungariei la formația Kaposvar.

Pe lângă aceștia, Gaz Metan a mai adus încă 3 jucători de perspectivă, iar Alexandru Buziuc și Ioan Susu au revenit la formația de pe Târnava Mare după ce în returul sezonului trecut au fost împrumutați la CFR Suceava, respectiv Metalurgistul Cugir.

Gaz Metan a fost departajată în seria a doua a eșalonului secund, jucând în prima etapă pe stadionul Motorul în fața ”Bătrânei Doamne” a fotbalului Românesc, și anume UTA Arad.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu