O mare iubitoare a muntelui, medieșeanca Christine Thellmann a escaladat cel mai înalt vârf din Europa – Elbrus 5642 m altitudine, cel mai înalt munte din Caucaz. Abia întoarsă acasă, potențiala viitoare primăriță a Municipiului Mediaș a vorbit în exclusivitate pentru Ora de Sibiu , despre expediția la care a luat parte săptămâna trecută.
Urcarea pe Elbrus s-a dovedit în final o mare provocare, mai ales din cauza vremii potrivnice care le-a schimbat puțin planurile membrilor expediției. ”A fost o expediție reușită, atingând vârful, după o ascensiune de aproape 10 ore, în data de 15 august . Mi-am dorit foarte mult sa reușesc să ajung pe vârf pe schiuri de tură și să mă pot bucura de o coborâre de la 5600 m, însă vremea s-a stricat la nici o oră după ce am ajuns sus. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă și a îngreunat ascensiunea din cauza vântului puternic, am fost hotărâtă să urc cu schiurile până pe vârf. Am fixat schiurile pe rucsac și am urcat ultima parte abruptă cu ele în spate. Însă vizibilitatea redusă și vântul puternic au făcut imposibilă coborârea pe ele. Doar de la 5300m am profitat de ferestrele de vizibilitate și am putut schia”, a povestit medieșeanca Christinne Thelmann pentru Ora de Sibiu.
Expediția a durat 10 zile, fiind a cincea expediție de acest gen pentru fiica fostului primar al municipiului Mediaș. La această expediție, alături de Christine Thellmann a participat și un grup de alpiniști din Brașov. ”Valea Baksan este una dintre cele mai interesante și pitorești văi din Republică cu o floră bogată și păduri de pini dese, înconjurată de munții acoperiți de ghețari la peste 4000 de metri precum Cheget, Donguzorum, Ushba. etc. În timpul zile este cald, zăpada topindu-se văzând cu ochii, iar apa de ghețar formând adevărate pârâiașe peste care trebuiai să îți găsești poteca. Vremea plăcută și peisajele spectaculoase nu atrag doar alpiniștii ci și turiștii. Fiecare ”cucerind” ghețarul după putere! Telecabină fiind disponibilă până la 3000m iar de acolo instalații de cablu pana la 3780m. De aici transportul putea fi asigurat de ratrac sau snowmobil. Toate aceste facilități faceau ca zona să devină foarte aglomerată și gălăgioasă, iar pe lângă toate acestea, utilajele care săpau muntele, mutând bolovani și grohotiș pentru a pregăti viitoarea pârtie de schi de la 4100m, asigurau și poluarea ”necesară”. Noaptea îngheța totul: turiștii plecau alungați de frig, utilajele se opreau și pârâiașele deveneau gheață! Vântul începea să bată din ce în ce mai puternic iar sub cerul înstelat, nebruiat de nicio lumină artificială îmi amintesc de un proverb chinezesc: ”Dacă nu te înalți pe un munte, nu ai cum să vezi câmpia.” povestește tânăra medieșeancă.
Christine Thellmann nu este la prima înfruntare cu înălțimile. Aceasta a mai participat la expediții în Nepal și pe vârful Aarat din Turcia, a mai urcat și pe Kilimanjaro, iar notabilă este și expediția din 2012 din Aconcagua la care Christine Thellmann a participat împreună cu Dan Caba și Gabriela Călbureanu. De asemenea, Christine participă și la maratoane, în anul 2014 câștigând ”Maratonul Apuseni.”
[box size=”large” style=”rounded” border=”full”]Christine Thellmann este co-președintele organizației de tineret a PNL. În vârstă de 28 de ani, Christine este fiica fostului primar al Mediașului, Daniel Thellmann și dorește să ducă tradiția familiei mai departe, iar la începutul lunii august, aceasta și-a depus candidatura pentru postul de primar al municipiului de pe Târnava Mare. Aceasta lucrează în acest moment la Romgaz și a fost elevă a liceului Stephan Ludwigh Roth făcând parte din promoția anului 2006.[/box]