un ciclist pedalează între frankfurt și zürich ca să strângă bani pentru ajutorarea autiștilor din sibiu

ciclistCiclistul Ioan Doroftei va pedala luna viitoare numai puțin de patru zile, pe o distanță de 550 kilometri, între Frankfurt la Zürich, pentru a strânge 1.500 de euro. Banii sunt necesari amenajării unei camere de terapie cu babysand și nisip kinetic în incinta fundației UCOS, singura din Sibiu care se ocupă de copiii autiști.

Campania caritabilă se numește „Ride-Hope” este susținută de o companie privată, care a promis să dublete sumele donațiilor strânse de cicliști sub egida Corporate Social Responsability.
„Toți cicliștii care participă sunt câștigătorii propriei cauze. Ioan Doroftei va face prin gestul său caritabil posibilă construirea unei camere de terapie cu babysand și nisip kinetic, spațiu care va reprezenta un pas important în terapia copiilor cu autism. Această terapie îi va ajuta pe copii să învețe cum să proceseze informațiile senzoriale receptate din mediul înconjurător liniștindu-i și diminuându-le zvâcnirile agresive generate de factorii exteriori”, se arată în comunicatul de presă.
Ioan Doroftei a mai parcurs 1.700 de kilometri, în 14 zile, pe traseul România — Germania.
În fiecare zi, 65 de copii, împreună cu părinții lor, trec pragul UCOS în speranța de a avea parte de recuperarea pe care o necesită. Numărul terapeuților devine din ce în ce mai redus în contrast cu numărul ridicat al copiilor care se înscriu în fiecare zi pentru tratament. Terapia senzorială pentru autism este oferită zilnic de către UCOS.
Camera de joacă cu babysand este singura care lipsește centrului UCOS din Sibiu pentru a completa minimul de tratament necesar copiilor cu autism. Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu