pierderi uriașe la dafora mediaș

daforaDafora Mediaș, compania condusă de omul de afaceri Gheorghe Călburean, se află într-o situație critică după ce în primul semestru al acestui an a înregistrat pierderi de nu mai puțin de 92,7 milioane de lei. În aceași perioadă a anului trecut Dafora înregistra un profit de aproape 5 milioane de lei.

Cauzele scăderii profitului

Veniturile firmei au scăzut cu nu mai puțin de 60%, până la 45,4 milioane de lei. În ceea ce privește costurile, observăm o creștere semnificativă de până la 78 de milioane de lei, față de un milion de lei cum era situația la acest capitol în aceași perioadă a anului 2014. S-au înregistrat pierderi și în ceea ce privește exploatările, dacă în aceași perioadă a anului trecut, Dafora înregistra la acest capitol un profit de 6 milioane de lei, acum situația s-a schimbat radical,  iar pierderile se ridică la 15,5 milioane de lei conform zf.ro

În data de 19 iunie a.c. Dafora a intrat în insolvență iar acțiunile sale au fost suspendate de la tranzacționare, compania ajungând să aibă o capitalizare de 7,1 milioane de lei după intrarea în insolvență „a ras” 54% din valoarea Dafora Mediaș.

 

Ultima oră

Comentariul meu