foto – sibienii se revoltă pentru tăierea copacilor de pe avram iancu. explicația primăriei!

copaci fotoMai multe persoane au trimis sesizări si fotografii pe oradesibiu@gmail.com, legat de faptul că municipalitatea a decis să taie mai mulți copaci de pe strada Avram Iancu. Oamenii sunt revoltați de această decizie, dar primăria spune că a fost nevoită să recurgă la această metodă.

Tot mai mulți sibieni se revoltă împotriva faptului că Primăria Sibiu, a decis ca odată cu modernizarea străzii Avram Iancu, să taie și un număr de 14 copaci de pe această arteră din centrul Istoric al orașului. ”Este inadmisibil ce se întâmplă. Vă rugăm să luați poziție și să ne ajutați să facem public acest caz”, ne-a transmis o cititoare printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.
”Au nenorocit și strada asta”, spune un alt cititor într-un mesaj însoțit de fotografii, trimise pe oradesibiu@gmail.com.copac2
Copacii erau bolnavi. Se plantează alții!
Municipaliteatea sibiană a oferit un răspuns oficial unei solicitări de la Ora de Sibiu, prin care se spune că pe strada Avram Iancu se desfășoară în prezent lucrări de reparații a carosabilului și a trotuarelor. Reprezentanții primăriei spun că s-a constat faptul că mai mulți copaci erau bolnavi. ”Odată cu modernizarea străzii s-a avut în vedere și revigoararea vegetației de pe această arteră. În urma verificărilor făcute de inspectorii Primăriei s-a constatat că un număr de 14 copaci prezintă semne evidente de boală, având trunchiurile putrede, fiind și înclinați. Prin urmare aceștia prezentau pericol de cădere în caz de vânt puternic”, a explicat Mirela Gligore, de la biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Acesta a specificat și faptul că în locul copacilor tăiați se vor planta alții. ”Menționăm că în locul acestor 14 arbori bolnavi vor fi plantați noi copaci după finalizarea lucrărilor, proiectul specificând clar amenajarea de alveole pentru arbori”, a mai spus Mirela Gligore.
Ai filmat sau fotografiat un eveniment sau o întâmplare care poate să fie o știre? Trimite-ne imaginile pe oradesibiu@gmail.com sau pe pagina noastră de Facebook.

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. de ce nu se planteaza copaci de-a lungul trotuarelor, strazilor in Sibiu? caci nu mai putem circula din cauza caldurii, pur si simplu ni se face rau, nu mai putem respira. domnilor de la primarie, mai mergeti si pe jos si vedeti situatia cu care ne confruntam. VREM MAI MULT SPATIU VERDE !!

  2. tipic romanesc.. daca o taiat copacii, de ce io taiat? de cadeau pe masinile oamenilor „pe noi cine ne despagubeste?”

    1. Tipic romanesc esti tu…sa presupui ce as fi spus eu sau oricare alt opozant al acestei actiuni in cazul in care ar fi cazut un copac pe masini: atata timp cat nu era vorba de masina mea (si aproape sigur nu era), ma durea in cot de faptul ca a cazut un copac pe caruta cuiva 🙂 …romanule 🙂

  3. Perfect de acord cu Andrei. Imi vine greu sa cred ca o strada intreaga de copaci sunt „bolnavi”. Va arata oribil peisajul din centrul istoric…piatra langa piatra, beton langa beton. Vegetatia este interzisa mai nou: buna strategie pentru un oras turistic.

  4. Vrem sa vedem documentul prin care cei 14 arbori sunt declarati bolnavi. Unul putred din poza nu ii face si pe ceilalti bolnavi…