Festivalul Tarafuri şi Fanfare în Muzeul în Aer Liber din Sibiu

fanfaraComplexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă  şi Asociaţia Culturală GRIGORE LEŞE  organizează, în perioada 22-30 august 2015, a X-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare. La Muzeul ASTRA, programul Festivalului va putea fi urmărit pe 22 şi pe 23 august (sâmbătă şi duminică).

Timp de două zile, Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăşti (Suceava), Taraful din Băbiciu (Olt), Dănţăuşii şi fluieraşul de pe Valea Idicelului (Mureş), Taraful din Ianca (Olt) Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman), vor susţine recitaluri rând pe rând în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În total sunt aproximativ 30 de muzicanţi cu o experienţă vastă în spate şi capabili să întreţină voia bună în orice împrejurare prin talentul lor.
În seara de duminică, amfitrion va fi cunoscutul interpret Grigore Leşe.
Festivalul Tarafuri şi Fanfare a fost iniţiat de Marius Tucă în anul 2007, în spiritul Recursului la România. Evenimentul cultural s-a transformat, în timp, într-o veritabilă Mişcare de Rezistenţă. A debutat la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediţii, la Suceava, a revenit, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti, şi porneşte anul acesta, în luna lui Gustar, într-o nouă călătorie, cu oprire la Muzeul Astra din Sibiu, în frumosul sat din Dumbravă, (22-23 august 2015), în Centrul Istoric al Craiovei (29 august 2015) şi pe meleaguri gorjene, acasă la Brâncuşi, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara (30 august 2015).

Perioadă: 22-23 august 2015;
Program: între orele 16 şi 20;
Locaţie: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Târgul de ţară – sâmbătă; scena de pe lac – duminică)

Ultima oră

Comentariul meu