classics for pleasure

Festivalul a împlinit 5 ani de existenţă și pentru prima dată concertele au putut fi urmărite prin livestreaming – transmisiune live prin internet. Accesul spectatorilor a fost liber.

Festivalul a debutat cu un spectacol efervescent de operetă și a fost deschis prin cuvântul Doamnei Primar interimar – Astrid Fodor. “Din nou Sibiul are parte de o seară specială – în seara aceasta celebrăm 5 ani de Festival Classics for Pleasure – în traducerea mea liberă Muzică Clasica pentru plăcerea tuturor” – Doamna Primar interimar Astrid Fodor, care a marcat deschiderea Festivalului, în seara de 14 august. Domnia sa a vorbit astfel despre legătura existentă între acest Festival și publicul sibian, menționând că “În general se spune că este realizat in parteneriat cu Primăria Sibiu, cu Consiliul Local Sibiu, dar eu consider că este realizat în parteneriat cu Sibienii, pentru ca noi, Consiliul Local vă reprezentăm pe dumneavoastră și acest festival este al nostru, al sibienilor, este un brand al Sibiului și deja ocupă un loc foarte clar și bine definit în Agenda noastră Culturală.”
“Toate locurile de pe scaune au fost ocupate cu mai bine de o jumătate de oră înainte de concert, asta spune mare lucru – publicul este doritor de muzică de calitate” a menționat Vicepreședintele Asociației ELITE ART Club UNESCO – Dl Laurențiu Dașcă. Classics for Pleasure – Anniversary 5th Edition a fost un eveniment grandios, cu 3 mari concerte în Piața Mare, în perioada 14-16 august și un concert de muzică medievală și elisabetană la Biserica Ursulinelor, în ziua de 15 august. Pe scenă au evoluat peste 200 de artiști, 10 invitați de talie internațională din țară și străinătate, 3 orchestre și un ansamblu. Fiecare seară a însemnat un concert de muzică clasică, cu un program diversificat și atrăgător pentru public, ce a adus în acest an, pe scena amplasată în Piața Mare din Sibiu, noutăți precum o seară de operetă și musical, o trupă de balet sau chiar un concert exclusiv de muzică clasică. Prezentatorii Marius Constantinescu şi Alexandra Velniciuc au fost alături de public în toate cele 3 seri ale Festivalului.

Ultima oră

Comentariul meu