gulas-de-vita-379

Un redactor de la publicaţia Los Angeles Times a făcut turul culinar al României. Anne-Marie O’Connor a mâncat în mai multe restaurante, şi câteva au impresionat-o foarte tare, încât recomandă turiştilor să vină în România, chiar dacă doar pentru mâncarea de aici.

La Sibiu i s-a părut că mâncarea italienească e peste tot. S-a oprit la „La Taifas”, unde a fost foarte încântată de o salata de rucola cu carpacio de vită şi ciuperci la grătar, salată aleasă dintr-un meniu înţesat de paste.
La Biertan a impresionat-o un gulaş servit la Restaurantul Medieval Unglerus, aşezat de-a lungul unei biserici fortificate.
Periplul culinar care a început de fapt la Bucureşti, a fost încununat de aperitivul deosebit de simplu, din roşii proaspete cu brânză de capră, care spune redactorul, parcă se topea în gură. Totul a culminat cu o friptură de miel şi cu gogoşi umplute cu gem de vişine.
La Sighişoara s-a ghiftuit cu preparate din carne de porc, ce au mers de minune cu vinurile de esenţă fructată.
Într-o seară redactorul Los Angeles Times a luat cina la Pub 13 în Alba Iulia, iar la Bârsana a gustat din ciorba acră de perişoare şi dintr-o friptură de vită cu pireu de cartofi.

Los Angeles Times laudă România pentru mâncarea gustoasă. Sibiul şi Biertanul sunt în top

Ultima oră

Comentariul meu

Publică