sibian reținut pentru trafic de persoane. era condamnat la 15 ani de închisoare în italia!
FOTO arhivă

mascatiPoliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au identificat şi reţinut ieri un bărbat urmărit internaţional în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene pentru infracţiuni de trafic de persoane.

La data de 14 august a.c., poliţişti Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, au identificat şi reţinut în municipiul Sibiu pe Opriș Vasile, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, urmărit internaţional în baza mandatului european de arestare emis în data de 04.08.2015 de autorităţile italiene sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută de codul penal italian cu o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.
Din cuprinsul mandatului european de arestare rezultă că în anul 2006, sibianul a sprijinit doi bărbaţi în vederea comiterii infracţiunii de trafic de persoane de sex feminin, prin lipsirea lor de libertate. Urmăritul a racolat din România persoane de sex feminin şi le-a asigurat transportul spre Italia, unde le-a indicat locurile pentru practicarea prostituţiei, colectând o parte din fondurile ilicite obţinute.
Persoana căutată a fost prezentată ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior, Curţii de Apel Alba Iulia care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile. foto: arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. DOMUNELE REPORTER TIN SA VA INFORMEZ CA ACEST OM A FOST DECLARAT NEVINOVAT AZI SI IN CURAND SE INTOARCE ACASA ASA CA DE UNDE ATI SCOS CA A PPIMIT 15 ANI DE PUSCARIE IN ITALIA. PERSOANELE IMPLICATE NICI NU IL CUNOSC IN AFARA DE CEL CARE A FACUT DENUNTUL FALS IN SPERANTA CA IA MAI PUTIN. ACEST OM A FOST ARESTAT DIN CAUZA CA IN CIUDA FATULUI CA SA INTORS IN TARA IN 2007 A PASTRAT LEGATURA TELEFONIC CU ACET INDIVID FARA SA STIE CU CE SE OCUPA. SI FATA CARE A DEPUS PLANGEREA ESTE DE ORIGINE TURCA. IAR FETELE PE CARE ACEST INDIVID NU ERAU ROMANCE CI DIN BULGARIA ,RUSIA SI TURCIA