donație importantă pentru muzeul brukenthal din sibiu. a fost o mare surpriză!

brukenthal sibiu transport (2)Unul din cele mai importante muzee din sud estul Europei, Muzeul Brukenthal din Sibiu, a primit zilele trecute o donație extrem de importantă din partea Muzeului din Kornwestheim (Germania). Vorbim de peste 100 de piese de artă.

Irmgard Sedler, directorul Muzeului din Kornwestheim (Germania), a donat, joi, peste o sută de piese Muzeului Național Brukenthal, fiind vorba în mare parte de xilogravuri realizate de artistul Gert Fabritius
„Donația cuprinde: 5 cărți, 9 lucrări de grafică — xilogravuri policrome realizate de Gert Fabritius după citate din Moise, și o mapă de investigații cu 91 de reproduceri de tipar după capodopere de Rembrandt, realizate la Muzeul Luvru, la începutul secolului al XX-lea, în epoca de debut a investigațiilor cu raze X și infraroșii. La eveniment a participat Excelența sa Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, care a declarat că donația vine să consolideze o colaborare pe termen lung și cu rezultate spectaculoase între specialiștii Muzeului Național Brukenthal și muzeele partenere din Kornwestheim și Gundelsheim”, se arată într-un comunicat de presă.
Irmgard Sedler a subliniat faptul că evenimentul se înscrie într-un șir lung de donații pe care dorește să le facă Muzeului Național Brukenthal.
”Am lucrat în acest muzeu și cunosc colecțiile de grafică. De ani de zile mi-am propus că ori de câte ori se ivește ceva pe piața de antichități să cumpăr, să restaurez și să donez”, a spus Irmgard Sedler, conform agerpres.ro.
La finalul anului trecut, muzeul sibian a primit o altă donație de amploare din Germania, din partea familiei Vladimir și Eliza Cantaragiu.

Ultima oră

Comentariul meu