opc a făcut controale la pensiunea perla păltinișului. au dat o amendă record!

perla pensiuneInspectori de la Protecția Consumatorilor Sibiu au mers în două rânduri pentru a efectua controale la Pensiunea Perla Păltinișului, acolo unde weekendul trecut. Aceștia au constatat mai multe abateri și au aplicat și o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei.

Urmare a verificărilor efectuate în zilele de 8 și 13 august a.c. de către reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu la unitatea hotelieră din statiunea Paltiniș, unde mai multe persoane au suferit intoxicații alimentare, s-au constatat urmatoarele deficiențe și abateri de la normele și legislația în vigoare:
•    Lipsa Autorizației de functionare cu viza pe anul în curs, emisă de Primaria Poplaca;
•    Lipsa verificărilor metrologice la balanța electronică din bucatarie, utilizată la cântărirea produselor alimentare servite în unitatea restaurant a operatorului economic;
•    Lipsa elementelor de identificare și caracterizare la anumite produse alimentare. Produsele cu deficiențe fiind distruse în timpul controlului.
VEZI ȘI: Au venit rezulatele anchetei la Perla Păltinişului. Cine e vinovat de infectarea turiştilor!
Amendă de 15.000 de lei
”Pentru deficientele și abaterile constatate de la normele și legislația în vigoare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu a aplicat operatorului economic o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și măsura, dispusă în conformitate cu prevederile legale, de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a produselor alimentare cu deficiențe”, se arată într-un comunicat al celor de la OPC.
VEZI ȘI: Patronul de la Perla Păltinișului: ”Iau în calcul și un SABOTAJ! Ne afectează tare treaba asta!”
Reamintim că în 4 iulie un număr de 16 persoane au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul pensiunii, iar weekendul trecut doi copii in varsta de 4 ani si sase luni si 8 ani au fost transportati la Luther, 4 femei si un barbat cu varste cuprinse intre 36 ani si 44 ani au fost transportati la UPU Sibiu, iar alte doua persoane, au refuzat transportul la spital, după ce au acuzat stări de intoxicație, după ce au luat micul dejun în același restaurant.

Ultima oră

Comentariul meu