Acțiunea BLOCADA la poliție – Record de amenzi, sancțiuni și permise ridicate la Sibiu

politiaPoliţia Română desfăşoară acţiunea BLOCADA, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile naţionale. În perioada 06 – 12 august, poliţiştii sibieni au constatat 25 de infracţiuni şi au aplicat peste 1.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 209.493 de lei.

În perioada 6 – 12 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivelul judeţului Sibiu, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive în scopul prevenirii comiterii de infracţiuni, asigurării deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurării fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.
În perioada de referinţă, peste 500 de poliţişti sibieni au fost prezenţi în stradă, din care 231 de la rutieră, 230 de la ordine publică, 65 de la investigaţii criminale şi 5 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Sancțiuni peste sancțiuni
În urma a peste 140 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni, dintre care 9 de natură judiciară, 12 la regimul circulaţiei rutiere, 4 la regimul armelor şi muniţiilor. Dintre infracţiunile descoperite, 15 au fost constatate în flagrant delict.
Poliţiştii sibieni au pus în aplicare în această perioadă, două mandate de arestare preventivă.

S-au dat și amenzi
De asemenea, au fost aplicate 1.266 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 209.493 de lei, dintre care 117 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 11 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 2 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.107 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool, 474 pentru viteză neregulamentară şi 6 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 50 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 10 pentru viteză, fiind retrase 30 de certificate de înmatriculare.

Ultima oră

Comentariul meu