img_9811

Classics for Pleasure a ajuns la cea de-a 5-a ediţie, şi promite să umple din nou Piaţa Mare şi locaţiile unde se vor desfăşura concertele. Iată programul concertelor:

Seara de 14 august -Operetta Gala, de la ora 20, concert de arii şi duete celebre din operete și musicaluri, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore și soliștii Tina Munteanu, Irina Baiant, Amelia Antoniu, Alfredo Pascu, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, alături de ansamblul de balet și orchestra Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Alături de soliști și orchestră, pe scena din Piața Mare vor evolua balerini ai Teatrului, într-un spectacol care îmbină arta muzicală cu arta dansului. 
După-amiaza de 15 august Divine Old Music, de la ora 16:30, în Biserica Ursulinelor din Sibiu, va avea loc un specatcol unic, semnat de Studioul de Muzică Veche;
Seara de 15 august Mozart Spectacular, de la ora 20, în Piața Mare, va avea loc cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului, cu participarea Orchestrei Camerata Regală, sub bagheta dirijorului din Coreea de Sud, Hyun-Jin Yun și avându-l ca solist pe pianistul Andrei Licareț. Concertul va cuprinde lucrări de muzică clasică aparținând exclusiv compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, publicul prezent în Piața Mare putând asculta uverturi și simfonii celebre ale compozitorului austriac, dar și un concert pentru pian și orchestră.
Seara de 16 august – PROMS of Delight, de la ora 20, în Piaţa Mare, va îmbina după o rețetă proprie partituri orchestrale, corale, uverturi, valsuri, muzică de film, arii din opere, musical, jazz simfonic, concerte, cross-over, fiind astfel accesibil unei palete largi de gusturi muzicale. În seara de 16 august, în cadrul Proms of Delight vor concerta Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului american Mark Stringer, alături de soliști de renume ai scenei naționale și internaționale, soprana Kataryzna Dondalska, tenorul român Ștefan Pop și mezzo-soprana Ema Pascu.

Ultima oră

Comentariul meu