bacterie în apă la perla păltinișului? ce spune patronatul despre această variantă!

perla pensiuneAutoritățile sibiene vor face public joi rezultatelor analizelor de laborator după ce s-au recoltat probe din mâncare, apă și de la personalul angajat la Pensiunea Perla Păltinișului. DSVSA-ul vehiculează prezența unei bacterii într-un recipient cu apă. Patronii spun că aceea era apa pe care bucătarii și-o aduceau și beau din ea.

Ciprian Baltador, unul din patronii pensiunii unde în două rânduri mai mulți turiști s-ar fi intoxicat și au ajuns la spital, la un interval de aproximativ o lună distanță, a comentat afirmațiile celor de la DSVSA Sibiu, care spun că s-a găsit o bacterie într-una din sticlele cu apă prezente în pensiune. ”Mai luau băieții de la bucătărie apă de la izvor, dar era pentru ei. Nu pentru turiști. Era apa din care beau ei. Spuneau că e mai bună și de aceea iau de acolo. Noi nu servim clienților apă de izvor”, spune Baltador.
CITEȘTE ȘI: ALERTĂ – Din nou turiști intoxicați după ce au mâncat la Perla Păltinișului. Nouă persoane duse la spital!
Acesta exclude varianta că bacteria ar fi ajuns la micul dejun în mâncarea turiștilor. ”Noi vasele le spălăm cu mașină automată, legată la rețeaua de apă. Turiștii au la dispoziție dozatoare cu apă la bidon. Iar la micul dejun nu s-a servit mâncare gătită, deci și prin absurd că bacteria exista în apă, nu avea cum să fie de la noi. Noi nu folosim apă de la izvor pentru gătit”, a mai precizat Baltador. Acesta mai spune că pentru cei de la pensiune, faptul că bacteria ar exista în apa de izvor, este o veste bună. ”M-aș bucura pentru că astfel se demonstrează că nu la noi este problema, ci faptul că oamenii beau apă din acel izvor”, mai spune reprezentantul celor de la Perla Păltinișului.
VEZI ȘI: Patronul de la Perla Păltinișului: ”Iau în calcul și un SABOTAJ! Ne afectează tare treaba asta!”

DSP-ul e sceptic
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, au anunțat că doar joi vor prezenta rezultatelor analizelor de laborator. Acestia nu cred că problema este în apă. ”Mâine (n.r. – joi) vom face publice rezultatele analizelor la probele ridicate. Eu mă îndoiesc însă că problema a reapărut din cauza apei”, a spus Simona Berariu, purtător de cuvânt la DSP Sibiu.
CITIȚI ȘI: OPC-ul a mers la Perla Păltinișului. Ce nereguli s-au găsit și ce MĂSURĂ DRASTICĂ va fi luată!
Reamintim că la începutul lunii iulie 15 persoane au ajuns la Urgență, iar apoi  din nou, weekendul trecut alți 10 turiști au avut aceeiași problemă, după ce ar fi mâncat în restaurantul pensiunii Perla Păltinișului.

Ultima oră

Comentariul meu