meteo

Pentru următoarele două săptămâni, meteorologii prognozează temperaturi mai mari decât normele, dar există şi ceva şanse de ploaie între 15 şi 18 august.

În Transilvania, regimul termic se va situa peste mediile multianuale ale perioadei, dar mai ales în prima săptămână, când media regională a valorilor maxime va fi de 33 — 34 de grade, vremea urmând să fie, local, caniculară în timpul după-amiezelor. După 17 august, estimările arată o scădere de temperatură, spre maxime, în medie, în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 12 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori între 14 și 18 august. Gradul de instabilitate va fi în creștere în intervalul 15 — 18 august când vor fi averse cu caracter local.
La munte, pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, fiind estimate valori maxime, în medie, în jurul valorii de 24 de grade în prima săptămână de prognoză și de 21 — 22 de grade, în a doua săptămână. Minimele termice vor fi în creștere ușoară, de la 12 grade în prima zi a intervalului, spre 14 — 15 grade, urmând să revină la valori în jur de 12 grade, după data de 19 august. Instabilitatea atmosferică se va accentua în perioada 14 — 18 august, astfel că, mai ales în timpul după-amiezelor, vor fi averse, izolat importante cantitativ. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile doar pe arii restrânse.

Ultima oră

Comentariul meu