hoții de motorină au prădat un tir la mohu. poliția i-a prins după o urmărire ca în filme!

politiaDoi bărbați din Dobârca și Mag au tâlhărit un șofer de TIR, într-o parcare de la Mohu. Cei doi au fost surprinși de șofer în timp ce aceștia îi goleau rezervorul camionului. Bărbatul a încercat să îi oprească, dar cei doi au fugit. Au fost prinși de poliție după o urmărire de peste 20 de kilometri.

În dimineaţa zilei de 6 august, în jurul orei 04.30, un bărbat a sesizat telefonic, prin Apel 112, faptul că a fost victima unei infracţiuni comise cu violenţă, în timp ce staţiona cu ansamblul TIR într-o parcare situată pe raza localităţii Mohu.
Poliţiştii Postului de Poliţie Şelimbăr s-au deplasat cu operativitate la faţa locului stabilind faptul că două persoane necunoscute, de sex masculin, au sustras combustibil din ansamblul TIR condus de reclamant, apoi l-au agresat fizic luându-i prin smulgere, un bidon cu combustibil pe care acesta a încercat să-l recupereze. Furtul s-a produs în timp ce ansamblul TIR se afla staţionat într-o parcare, în zona localităţii Mohu.
Totodată, apelantul a oferit informaţii referitoare la autoturismul cu care se deplasau cei doi bărbaţi, precum şi direcţia pe care au plecat.
Aceste informaţii au fost comunicate de îndată, tuturor echipajelor de poliţie aflate în teren, inclusiv poliţiştilor rutieri din cadrul Biroului Autostrăzi, astfel că, la scurt timp, autoturismul suspect a fost observat pe autostrada A1. Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele acustice şi luminoase efectuate de poliţiştii rutieri, continuându-şi deplasarea.

Prinși la Apoldu de Sus
Poliţiştii rutieri au urmărit maşina în trafic pe o distanţă de peste 20 de km, reuşindu-se oprirea acesteia pe DN 1, în zona localităţii Apoldu de Sus, Miercurea Sibiului.
Autoturismul şi cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Şelimbăr, în urma verificărilor fiind stabilit că sunt domiciliaţi în judeţul Sibiu, în localităţile Dobârca şi Mag şi au vârsta de 21 şi respectiv, 32 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au identificat mai multe bunuri: şase bidoane de plastic, din care două cu o substanţă cu aspect şi miros de motorină, precum şi diferite unelte folosite în comiterea faptei.

Arestați preventiv
Împotriva celor doi bănuiţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşii infracţiunii de tâlhărie calificată. Poliţiştii Postului de Poliţie Şelimbăr continuă cercetările.

Ultima oră

Comentariul meu