festivalul ”cântecele munților” – un adevărat brand al sibiului

cantecele muntilor sibiuCel mai important Festival românesc ce promovează culturi și tradiții internaționale, ”Cântecele Munților”, a ajuns la cea de-a 40-a ediție. Festivalul s-a transformat deja într-un veritabil brand al Sibiului, iar dimensiunile sale din ce în ce mai mari stau mărturie succesului de care se bucură pe plan internațional.

”Pentru ca un Festival să ajungă la 40 de ediții e nevoie de determinare, implicare necondiționată și extraordinar de multă muncă. De toate aceste lucruri dau dovadă organizatorii Festivalului «Cântecele Munților», care au reușit să facă din Sibiu și din județul Sibiu o capitală a tradițiilor autentice în care reprezentanți din toată lumea vin să arate publicului zestrea lor culturală păstrată chiar și de sute de ani. Este deosebit de important ca acest Festival să mențină permanent calitatea și să crească, iar pentru aceasta e nevoie de multă muncă și susținere. Doresc să o felicit în special pe doamna Silvia Macrea, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale «Cindrelul – Junii» Sibiu, și întreaga ei echipă  pentru că, an de an, aduc la Sibiu cele mai reprezentative anasambluri de pe tot mapamondul. Le doresc mult succes și îi asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu care rămâne în continuare finanțatorul Junilor și un susținător al Festivalului, pentru că promovarea moștenirii culturale tradiționale este o parte importantă a dezvoltării unei comunități. Participanților la Festival le doresc să aibă parte de o ședere cât mai agreabilă și de experiențe de neuitat pe care să le ducă mai departe în țările lor”, a transmis Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Festivalul „Cântecele Munților” are loc în perioada 5-9 august. La cea de-a 40-a ediție participă sute de artiști din România, Ucraina, Cipru, Serbia, Spania, Turcia și  Germania. În Piața Mare din Sibiu vor fi găzduite, în zilele de 7, 8 și 9 august 2015, spectacole folclorice în cadrul cărora vor fi prezentate momente speciale de cântec și joc popular, toate menite să marcheze ediția aniversară.

Ultima oră

Comentariul meu