be creative – unicul festival în care se întrec atât designerii cât și modelele - video -

be creative 2014După ce ediţia a 3-a a Festivalului de modă Be Creative,  5-6 septembrie 2014, a avut loc într-un cadru plin de încărcătură istorică, Palatul Brukenthal din Sibiu, anul acesta Be Creative e mai nonconformist și transformă strada Cetății într-un podium al modei pentru cei mai talentați tineri creatori de modă.

Singurul Festival de modă destinat tinerilor designeri, organizat de Cleopatra Models, a prezentat în 2014 publicului şi criticilor de modă 20 de colecţii, care s-au întrecut pentru marele premiu. Be Creative este singurul Festival care a fost conceput ca o competiţie între tinerii designeri, dar şi între modelele care prezintă creaţiile.

Locul întâi la secţiunea creaţie a fost acordat cuplului Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, ambele absolvente  UNArte, care au prezentat o colecție cu inspirație populară,  locul al doilea i-a revenit lui Victor Maruscsak pentru colecția Night Wish, podiumul fiind completat de un alt reprezentant al UNArte, Stan Marius, premiat pentru colecția Beyond. De asemenea, juriul a acordat și un premiu special care a revenit spectaculoasei colecții a Roxanei Pîrvu dedicate unui accesoriu extrem de feminin, cu o istorie tumultoasă: corsetul. Tânăra reprezentantă a UNArte București a impresionat prin reinterpretarea originală și contemporană a acestei piese vestimentare pe care a readus-o în prim-plan, obținând astfel aprecierea juriului și a presei.

locul întâi la secţiunea creaţie a fost acordat cuplului emilia tudoran și iulia ghenea, ambele absolvente  unarte, care au prezentat o colecție cu inspirație populară.
Locul întâi la secţiunea creaţie a fost acordat cuplului Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, ambele absolvente  UNArte, care au prezentat o colecție cu inspirație populară.

YouTube video

locul 2
Locul al doilea i-a revenit lui Victor Maruscsak pentru colecția Night Wish.
un alt reprezentant al unarte, stan marius, premiat cu locul iii pentru colecția beyond
Un alt reprezentant al UNArte, Stan Marius, premiat cu locul III pentru colecția Beyond
juriul a acordat și un premiu special care a revenit spectaculoasei colecții a roxanei pîrvu dedicate unui accesoriu extrem de feminin, cu o istorie tumultoasă: corsetul.
Juriul a acordat și un premiu special care a revenit spectaculoasei colecții a Roxanei Pîrvu dedicate unui accesoriu extrem de feminin, cu o istorie tumultoasă: corsetul.

La eveniment au participat și modele ale agenției Mandarina Models care au defilat în fața publicului sibian și a juriului, reușind să obțină aprecierea tuturor și chiar să urce pe podium. Două dintre modelele renumitei agenții au obținut premiile juriului: locul întâi i-a revenit Andrei Schuler, iar locul al treilea, Elenei Matei, făcând o dată în plus dovada pregătirii de calitate pe care o oferă Mandarina Models, o prezență cu adevărat profesionistă pe piața de fashion din România.

Creaţiile designerilor au fost jurizate de Carmen Secăreanu (designer), Olimpia Urdea (profesor), Daniela Bădilă (profesor), Sergiu Chihaia (profesor) și Iulia Andrei (fashion blogger). Evenimentul  este  organizat  de Cleopatra Models  și  cofinanțat  de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

VEZI AICI CUM A FOST TOATĂ EDITIA DE ANUL TRECUT

Ultima oră

Comentariul meu