Pentru două zile, la finalul acestei săptămâni, Festivalul Huet.Urban revine în cea mai străveche piață a orașului, locul din care au început să se dezvolte breslele meșteșugărești ce au adus renumele Sibiului. Dacă ediția de primăvară a festivalului s-a concentrat pe dezvoltarea urbană durabilă a Sibiului, cea de-a doua parte a proiectului Huet.Urban se concentrează pe promovarea patrimoniului cultural adus de meșteșugarii sibieni precum și a celui culinar, în special a celui din Valea Hârtibaciului.
Zeci de meșteri, dulgheri, sculptori, calfe călătoare, constructori sau prelucrători de fier forjat vin la ediția de vară să dezvăluie o parte din secretele care au păstrat vie tradiția meșteșugărească în orașul de pe malul Cibinului. Timp de două zile, meșteșugarii vor putea fi admirați la lucru în atelierele din Piața Huet. În cadrul acestor ateliere se prezintă practica unor meserii urbane moderne în combinație cu cele tradiționale. „Dorim promovarea unor meserii relevante pentru o economie sustenabilă, în același timp un domeniu de nișă. Atelierele se doresc a fi, totodată, o bursă a meșteșugurilor urbane”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului Huet.Urban. De-a lungul timpului, aceste meserii s-au reinventat permanent, fără a ignora însă amprenta breslelor tradiționale. Meșteșugarii moderni au preluat ce a fost mai bun din secretele breslașilor și au adăugat acel strop de modern care astăzi îi face creatori de unicate. Atelierele meșteșugarilor moderni au fost readuse la viață în urma unei inițiative comune a organizațiilor sibiene MyTransylvania, Fundația Heritas, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și Muzeul ASTRA.
Brunch-ul atât de gustat de public la ediția de primăvară va fi organizat duminică, în cea de-a doua zi a ediției de vară a Festivalului Huet.Urban. Asociația MyTransylvania va pregăti împreună cu restaurantul Jules, o selecție de delicatese tradiționale transilvănene. Producători din județele Sibiu, Brașov și Mureș, familii sau mici ferme din zonă, vor oferi quiche-uri vegetariene, lichiuri cu ceapă sau piept de porc, baghete cu brânză de capră, baghete cu carne de porc de mangaliță, jumeri, prăjituri și legume proaspete pentru un picnic perfect la umbra copacilor din Piața Huet. „Scopul acestui brunch este de a celebra și promova cultura gastronomică locală. Ne dorim să punem accent pe mâncarea sănătoasă, produse din soiuri tradiționale, fără conservanți sau aditivi și în același timp să promovăm producătorii locali prin conectarea acestora cu mediul urban”, spun reprezentanții asociației MyTransylvania, organizatorii brunch-ului din Piața Huet. Ediția de vară a Huet.Urban se va încheia în acorduri muzicale, pe scena din Piața Huet urmând să urce Lipicioșii și We Singing Colors.