ansamblul folcloric ”ardealul”, super spectacole în ”cizmă”

ardealulAnsamblul Folcloric Studenţesc Ardealul al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu este începând cu 23 iunie în turneu în Sardinia.

După ce în prima săptămână tinerii sibieni au încântat prin muzică, dans şi voie bună partea centrală şi de nord a insulei în cadrul programului celei de a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional  „Incontro di danze e tradizioni popolari” din Bolotana, în această perioadă aceştia susţin spectacole în zona de sud a insulei, în Provicia Cagliari prin participarea la cea de a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor din Elmas – Cagliari. Turneul se va încheia în data de 4 august 2015.
Spectacolele propuse de tinerii sibieni cuprind cântece şi dansuri populare româneşti din toate zonele ţării. Coregrafia este semnată de domnii Ion Terchilă şi Sorin Bădiţă, iar conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Dorel Sava. Până în prezent Ansamblul sibian a urcat pe scenă pe scenă alături ansambluri folclorice de pe cinci continente, unul dintre spectacole fiind preluat de Televiziunea Naţională Italiană RAI 1.
„Avem datoria de a încuraja tinerii să îmbrățișeze folclorul și să-l prețuiască la adevărata sa valoare. De 20 de ani Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul se dedică acestui nobil scop al iubitorilor de tradiție, de a arăta tinerilor bogăția culturii neamului românesc și de a reprezenta dansurile și muzica noastră atât acasă, cât și peste hotare. Spectacolele sunt mereu de înaltă factură autentică iar repertoriul lor cuprinde dansuri din mai multe zone folclorice ale țării. De aceea, ne mândrim că reprezentăm cu cinste nu doar centrul universitar Sibiu, ci întreaga Românie la diversele festivaluri și evenimente internaționale. Invitaţia de a reprezenta România în Sardinia este o nouă confirmare a aprecierii de care se bucură pe plan internaţional ansamblul nostru studenţesc”, a declarat Liliana Popescu directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu