unitate de pompieri și smurd la avrig în valoare de 1,7 milioane lei. iohannis chemat la inaugurare!

avrig isuLa Avrig va fi inaugurată o nouă subunitate de intervenție a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu. La evenimentul de vineri a fost invitat și președintele României. Festivitatea va avea loc la ora 13.00.

La eveniment au fost invitaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, secretar de stat dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel dr. Nicolae Cornea, prefectul județului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, precum şi numeroase oficialităţi locale şi judeţene.
Noua subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va executa misiuni specifice de gestionare a situaţiilor de urgenţă pe raza administrativ teritorială ale localităților Avrig, Racovița, Cârța, Cârțișoara, Arpașu de Jos și Bruiu, inclusiv DN 7C Transfăgărășan și zona turistică Bâlea, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de peste 30.000.
Personalul din compunerea subunității este asigurat prin redistribuirea de la celelalte structuri de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu. Subunitatea de pompieri va  funcţiona cu 3 autospeciale, dintre care: o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate medie cu modul de descarcerare și modul medical, o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mică de teren și o ambulanță S.M.U.R.D..
Construcţia la puctul de lucru din Avrig a început în anul 2012, iar contractul, în valoare de 1.417.889,19 lei, fără TVA, a fost încheiat cu firma S.C. BMT Trans S.R.L. În 2014 a fost încheiat un nou contract, în valoare de 372.063,52 lei, cu firma S.C. Balor Cons S.R.L., pentru a grăbi lucrările, cele două firme lucrând în paralel. Un sprijin substanţial pentru construirea acestei unităţii l-a oferit Consiliul Judeţean Sibiu, care a alocat 615.000 de lei pentru construirea obiectivului, în trei tranşe: în 2010 suma de 195.000 de lei, în 2013 – 200.000 de lei, iar în 2014 suma de 220.000 de lei. Obiectivul are o suprafaţă totală de 5010 mp, însemnând clădirea şi curtea interioară.
Scopul principal al înființării acestui punct de lucru este creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de tipurile de risc specifice zonei de sud-est a judeţului.
Subunitatea de intervenție Avrig este parte integrantă a proiectului managerial al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu,  privind dezvoltarea și modernizarea structurii de urgență profesioniste la nivelul județului Sibiu, pentru o acoperire cât mai bună cu structuri operative în sprijinul cetățenilor.klaus iohannis
Inspectoratul pentru Situații de Urgență’ Cpt. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu asigură cetățenii că echipajele de salvatori sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea situațiilor de urgență pentru care sunt solicitate.

Ultima oră

Comentariul meu