şoc la sibiu: festivalul "cântelece munţilor" nu va fi transmis de tvr în acest an din răzbunare pe iohannis

 

cantecele muntilor sibiuAflat la ediție aniversară, Festivalul “Cântecele Munților” riscă să se împiedice de refuzul președintelui TVR – Stelian Tănase – de a semna contractul de transmitere în direct cu Junii Sibiului.

Potrivit surselor noastre din Televiziunea Română,  ședința de Comitet Director de miercuri, de la TVR s-a lăsat cu scântei. “Astăzi, în ședința de comitet director, s-a supus la vot încheierea contractului pentru transmiterea evenimentului de la Sibiu.  Domnul președinte, care a avut si votul Cameliei Pătru, s-a opus. Drept urmare evenimentul nu va avea loc, din punctul nostru de vedere”,  se spune într-un mesaj din interiorul TVR către organizatorii de la Sibiu.

Surse din cadrul televiziunii publice, explică gestul președintelui TVR, Stelian Tănase, ca fiind o răzbunare  împotriva președintelui Klaus Iohannis. Stelian Tănase aștepta mai mult sprijin din partea liberalilor în Consiliul de Administrație. Directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, și Irina Radu, director de programe au părăsit ședința de astăzi  de Comitet Director, afirmând că nu pot participa la sabotarea TRV-ului, potrivit mai multor surse din TVR.

Cert este că tocmai la cea de-a 40-a ediție a îndrăgitului Festival sibian ”Cântecele Munților”, Televiziunea Publică nu este lăsată să participe, cum nici prezentatoarea Iuliana Tudor, cea care era prezentatoarea de tradiție a acestui eveniment. ”Cântecele Munților” era un festival transmis de Televiziunea Română în direct încă de dinainte de 1989 fiind foarte urmărit mai ales in mediul rural. Mai grav este că festivalul de săptămâna viitoare se află în pericol de a nu mai fi transmis nici de o altă televiziune. Numai deplasarea carelor TVR la Sibiu, pentru a asigura transmisia HD a evenimentului, ar fi costat  20.000 lei.

Sursele Ora de Sibiu susțin că este greu de modificat programul cu doar câteva zile înainte și este și mai greu pentru cei de la Junii Sibiului să întocmească altă documentație și să semneze un contract cu altcineva. La Consiliul Judeţean Sibiu nu se ştia nimic oficial încă de această situație de cumpănă pentru festivalul emblematic pentru județul Sibiu.

La ediția din acest festival este anunțată participarea a sute de artiști din România, Spania, Germania, Pakistan, Ucraina, Cipru și  Serbia precum și a artiștilor autohtoni : Cornelia și Lupu Rednic, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Deac, Mariana Anghel, Niculina Stoican, Nineta Popa, Viorica Macovei, Ionuț Fulea, Alina Pinca, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Sava Negrean Brudașcu, Maria Butaciu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Angela Buciu, Aneta Stan, Gheorghe Roşoga, Nicolae Mureşan, Traian Jurchela, Veta Biriş, Floarea Calotă, Maria Ciobanu şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”. Vom reveni.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. De acord cu primul comentariu si in plus sa-i cerem si demiterea.Cum a fost numit poate sa-l si demita(intr-o tara normala) autoritatea competenta.

    1. … toatá Europa aplaudá JUNII SIBIULUI – doar unui idiot ( sau mai bine zis “o rámásitá
      comunistá reesapatá ) nu-i convine cultura sibianá…..
      Salutári din Bavaria, sau cum se exprimá unii : din Diaspora !

  2. Haideti sa facem o petitie On-line, pe care sa o transmitem TVR si prin care refuzam sa platim abonamentul lunar. Nu mai vreau sa le dau bani acestor gunoaie.

    1. cu toate ca nu sunt fan de muzica populara,dar acest nimeni pe lume care a-ajuns pe un post pe care nu il merita (bine inteles numai datorita faptului ca a fost un anti-Basist ) ,AM UN SINGUR MESAJ PENTRU EL ! RUSINE………