raluca turcan face scandal după rectificarea pozitivă de buget a guvernului ponta

turcanGuvernul Ponta se laudă cu o rectificare pozitivă dar din păcate semnul plus este doar în dreptul baronilor PSD.

1. Chiar dacă prin această rectificare vin bani către comunitățile locale, adevărul este altul: în prima jumătate de an majoritatea primăriilor nu au primit banii din cota de impozit pe venit şi din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. În consecință, majoritatea primăriilor au primit anul acesta mai puțini bani decât anul trecut.
Exemplu este județul Sibiu unde majoritatea primăriilor, cu precădere ale opoziției, au mari probleme cu bugetele locale, iar proiectele începute sunt în pericol de a fi stopate din lipsa de bani. Mii de cetățeni au de suferit din cauza că Victor Ponta direcționează banii către primării strict pe criterii politice.
Dacă aceste primării ar primi bani la rectificare, acest lucru nu înseamnă că sunt în plus, că vin pentru investiții, ci acoperă o nevoie existentă, o gaură făcută tot de PSD în bugetele acestor localități.
Atât timp cât Victor Ponta face rectificările la sediul PSD și nu la Guvern, singurii câștigători vor fi baronii PSD. Toată rectificarea bugetară a sfârșitului de guvernare Ponta se afla sub semnul baronilor conduși de Liviu Dragnea.
2. Si in educație Guvernul redistribuie sărăcia, banii nu se duc la pregătirea școlilor, in creșterea calității actului didactic, ci acolo unde pot ieși voturi pentru PSD.
În urma rectificării, solicit să fie urmărite următoarele priorități:
1. Finanțare pentru cei 60.000 de profesori navetiști, pentru care autoritățile locale nu pot susține decontul transportului;
2. Finanțare pentru cei 700.000 de copii din România care nu merg la şcoală și pentru cei 19.000 de copii care nu se înscriu anual la clasa pregătitoare!
3. Finanțare pentru o creștere salarială reala a profesorilor, nu doar de fațadă si nu in funcție de resursele proprii ale unităților de învățământ.
4. Bani pentru finanțarea de bază a celor peste 60.000 de  elevi din învățământul privat care din această toamnă vor primi finanțare conform Legii 1/2011.
5. Fonduri pentru cei 200.000 de mii de elevi care mai au restanțe la decontul navetei sau li s-a decontat transportul parțial (plafonat).
În cazul în care Guvernul Ponta nu poate urmări aceste priorități, să aplice rectificarea finală și anume, DEMISIA!

Raluca TURCAN
Vicepreședinte PNL

Ultima oră

Comentariul meu