mesajul preşedintelui consiliului judeţean de ziua imnului naţional al româniei

ioan cindreaDragi sibieni,
Aniversăm astăzi, 29 iulie, Ziua Imnuluii Naţional al României, prilej de a ne încărca inimile cu sentimente înălţătoare de patriotism şi de a face un arc peste timp până în anul 1848, când a fost cântată pentru prima dată melodia „Deşteaptă-te, române!”, dar şi până în anul 1989, când acest cântec ne-a făcut pe toţi să ne simţim uniţi, să ne simţim o forţă care ne-a condus spre democraţie.
Conform Constituţiei României, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.  Sunt convins că fiecare dintre noi am fredonat sau cântat cel puţin o dată „Deşteaptă-te, române!”, moment în care am fost însufleţiţi de sentimente puternice că aparţinem poporului român şi avem în spate o istorie marcată de multe perioade grele, dar şi de victorii.
Doresc ca întreaga comunitate sibiană să ştie că, începând din 2012, toate şedinţele Consiliului Judeţean Sibiu încep cu intonarea imnului naţional, urmat de rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, o dovadă sinceră de cinstire şi preţuire a neamului românesc şi a credinţei creştine şi o ocazie în fiecare lună de a arăta că suntem uniţi, chiar dacă aparţinem unor etnii, confesiuni şi formaţiuni politice diferite. „Deşteaptă-te, române!” ne reaminteşte că noi, cei de la Consiliul Judeţean Sibiu, suntem în slujba dumneavoastră, a cetăţenilor din judeţul Sibiu şi urmărim doar binele semenilor noştri.
Cu prilejul Imnului Naţional al României, permiteţi-mi să adresez  tuturor sibienilor şi tuturor românilor urarea „La Mulţi Ani!”

Cu aleasă consideraţie,
Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu