reacția itm-ului legat de scandalul de la sala de fitness gym tonic din sibiu

gym tonic 2Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a confirmat că s-a depus o plângere în cazul litigiului dintre un fost angajat al Gym Tonic și patronatul sălii de fitness ce funcționează în incinta hotelului Ramada. ITM-ul a deschis oficial o anchetă.

ITM-ul are pe rol o anchetă legat de ceea ce s-a întâmplat la Gym Tonic, acolo unde un angajat acuză patronatul că nu i-au făcut forme legale de muncă, în ciuda faptului că el lucra în locație de mai bine de opt luni de zile.
Alex P. A depus o sesizare, în urma căreia ITM Sibiu a decis să deschidă o anchetă, alături de cea a Poliției Sibiu. ”A fost demarat un control specific domeniului relaţiilor de muncă la S.C. Gym Tonic Sibiu S.R.L., verificările fiind în curs de desfăşurare. Datorită faptului că verificările sunt efectuate împreună cu organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sibiu iar controlul nu este finalizat, nu avem posibilitatea de a formula aspecte ce vizează concluziile activităţilor la care am făcut referire mai sus”, spune Francisc  Szombatfalvi  –  Török, Inspector Şef I.T.M. Sibiu, pentru Ora de Sibiu.
VEZI ȘI: VIDEO – AMENINȚĂRI ȘI BATJOCURĂ în scandalul de la Gym Tonic – NOI DEZVĂLUIRI
Ce controlează acum ITM-ul
Șeful ITM Sibiu a explicat și în ce stadiu este ancheta demarată. ”Stadiul actual al verificărilor vizează controlul documentaţiei specifice domeniului relaţiilor de muncă, aferentă perioadei în care petentul susţine faptul că a prestat activitatea”, a mai spus Török.
CITEȘTE ȘI: Scandal la Gym Tonic – Acuzații grave la adresa fiului avocatului Ucă. Poliția și ITM fac anchetă! (VIDEO FOTO)
Cum au decurs lucrurile
Reamintim că Alex O., a suferit un accident de circulație la începutul acestei luni, ocazie cu care a descoperit cu stupoare că este nevoit să își plătească serviciile de spitalizare, pentru că firma la care lucra de opt luni de zile, nu i-a făcut formele legale de angajare și în consecință nu putea să beneficieze de asigurare medicală gratuită.
Alex a cerut socoteală patronatului, moment în care a descoperit că de fapt el a lucrat la negru. Tânărul a sesizat organele abilitate, respectiv poliția și ITM-ul, iar acestea au demarat o anchetă.
Rareș Popa, patronul Gym Tonic, a purtat o discuție mai aprinsă cu Alex, discuție în cadrul căreia a recunoscut că nu i-a făcut formele de angajare și că nu este primul caz de această natură la firma respectivă.

Ultima oră

Comentariul meu