Cu scandalul de la Vaslui în plină desfășurare, un alt viol în grup a fost dat în vileag. S-a întâmplat undeva în apropierea de Caracal, știți, locul unde s-a răsturnat… Dar nu se face să glumim, acum când lumea nu mai știe ce să creadă despre România. Suntem sau nu o țară în care violul este o formă de distracție? Suntem sau nu un popor fără legi morale? Trăim într-o societate normală sau în grupuri conduse de masculi alfa? Iată întrebări posibile, după avalanșa de evenimente oripilante, din ultima vreme.

N-avem cum ști dacă vom afla adevărul gol-goluț despre cele întâmplate la Vaslui, Caracal și cine mai știe pe unde vreun de grup de bărbați în călduri își vor descărca obsesiile siluind trupuri de femei. Cinic vorbind, nu cred că e de mirare. În țara asta, în spații virtuale, e musai să se publice ceva ce-ar putea să-i înfierbânte pe oameni. Așa li se oferă pe gratis, mai ales tinerilor, aluzii transparente, imagini sugestive, impresii trăite, performanțe atinse, rețete sigure, poziții preferabile – toate despre sex. Era să uit tocmai de revistele de „specialitate”, vândute la vedere la chioșcuri. Doare pe cineva, în țara asta, dacă, la 12-13 ani, fetițe și băieți sunt deja cititori ai paginilor fierbinți? Da, totul despre sex stă la dispoziția tuturor, de la copiii care nu mai socotesc decât cu iPad-ul, până la tinerii și tinerele care se pot bucura în voie și de orice, după un banal „click”…

De la România pudibondă a lui Ceaușescu, am ajuns la România lui „free sex”. Nu, nu vă gândiți la… E vorba de altceva, și deloc sănătos. Tot ce se dă e doar virtual. Însă cu capete odată înfierbântate, sunt destui care pot face bani sau reglări de conturi. Și constat cu durere că, după ce comit vreo nelegiuire, sunt tineri care declară că doar s-au distrat.

Ce fac, în acest timp, maturii noștri, înțelepții poporului, din parlament? Discută, trădează, fac jocuri de noroc pe seama premierului sau a președintelui, sau a întregului popor. Nimic despre căderea poporului în păcate. În 25 de ani, dacă nu mă înșel, o singură doamnă politician a avut curajul bărbătesc să vorbească deschis de sex. Nu ca în spațiul virtual de astăzi, ci serios și cu îngrijorare. Marea întrebare ce se născu atunci a fost: redeschidem sau nu bordeluri, în România, după vreo șapte decenii de la interzicerea lor? De cine? De tovarășii pentru care bordelul era o făcătură burghezo-moșierească, străină de morala proletară, unde n-avea ce căuta sexul pe bani. Atunci a început lunga boală „venerică” a statului, în contact direct cu poporul. Despre sex nu se vorbea la școală, decât cu aluzii care făceau fetele să roșească. Cunoștințele teoretice erau dobândite la orele de educație sanitară. Evident, fetele cu fetele, băieții cu băieții. Practicile sexuale le cunoșteau numai… berzele! În general, tinerii  doar după căsătorie aflau secrete adânci despre cum se fac copiii. Părinții erau depășiți, la capitolul școala vieții. Școala vieții o urma fiecare tânăr cum putea, din cărți, filme și reviste interzise sau risca (vezi „4, 3, 2” – premiat la Cannes!, în 2012).

N-am mai auzit nimic despre doamna din parlament cu legalizarea bordelurilor. Dar nici despre subiectul ăsta n-am mai auzit să fi discutat făcătorii  noștri de legi. „Crucea de piatră” a rămas închisă. În schimb s-a deschis sezonul anual la violuri și hărțuiri sexuale. Dar și la practica „celei mai vechi meserii”, după cum se vede pe centurile marilor noastre orașe, ca și în orice gazetuță. Cuvântul cheie care deschide alcovurile ascunse este „masaj”. Mai departe nu vă spun. Cautați singuri. Să lăsăm gluma la o parte, pentru că nu avem motive să râdem pe seama redeschiderii bordelurilor. Vom ajunge să ne facem de râs, dacă o tot întârziem. Tinerii nu mai au răbdare! Nu-i vedeți cât de puternic își trăiesc sentimentele? Pe unde îi apucă. Și nu doar prin parcuri.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ma indoiesc ca articolul este scris de un ziarist, sau de vreun absolvent de jurnalism ce se presupune ca ar trebui sa fie integru, moral si mai mult decat atat.. formator de opinie ! Sa inteleg din articol ca in tarile in care prostitutia este legalizata nu se mai produc infractiuni de viol? Ca este un sustinator voalat al violatorilor am inteles, dar de ce ii este permis sa-si publice mizeriile in spatiul public nu pot sa inteleg! Are colege domnul ” ziarist” ? Are familie? Exista in viziunea sa vreo legatura intre ” trairea sentimentelor” si actele de violenta fizica extrema? Trist .. dar traim in Romania! Domnule Teodorescu, Vasluiul este locul trebuie neaparat sa va mutati! Succes!

    1. Impresia mea este ca n-ati inteles mesajul articolului. Este vorba de educatie. De educatia sexuala a tinerilor si unde se ajunge, in plan social, daca acest lucru lipseste. Si nu este vorba aici doar de bordeluri. Bordelul, in sine, nu este o solutie de educatie, dar poate fi un adjuvant al formelor consacrate de educatie: familie, scoala, societate. In niciun caz nu e vorba de „sustinerea” oricat de voalata a unor violatori. Probabil ati citit comentariul pe diagonala sau pe sărite. Sau poate sunteti nostalgic dupa vremurile in care un partid putred de corupt facea pe moralistul in serviciul public, ignorand realitatile. Va sugerez sa nu mai amestecati Romania in opinii strict personale, despre subiecte pe care nu le intelegeti.