casa filarmonicii

Pentru că vecinii săi nu şi-au dat acordul ca să îşi deschidă un birt, un sibian care locuieşte pe strada Filarmonicii vrea să se răzbune. Îşi oferă casa gratuit, unei familii de romi.

Anunţul postat pe geamul casei de la numărul 13, de pe strada Filarmonicii, arată limpede că oferta este valabilă doar pentru o familie de romi cu minimum trei copii. Proprietarul casei spune că a cumpărat imobilul în urmă cu 11 ani şi este nemulţumit că nu a obţinut acordul vecinilor pentru a demara o afacere.
Zona este una de grad zero, situată în imediata apropiere a Pieţei Mari din Sibiu. De altfel, strada Filarmonicii este considerată o zonă istorică. Aici se regăsesc clădiri în care au fost sedii de bănci, şcoli catolice sau locuinţe ale unor oameni de vază din Sibiu. Cel care vrea acum să-şi sancţioneze vecinii dislocând aici o familie de romi cu mulţi copii a solicitat în urmă cu cinci ani o autorizaţie pentru amenajarea unui spaţiu comercial. Reprezentanţii serviciului de urbanism au solicitat şi părerea vecinilor, care au refuzat să-şi dea acordul, iar atunci au început problemele. Vecinii sunt stresaţi acum că o familie gălăgioasă le va tulbura liniştea şi regretă că nu au semnat la timp solicitarea locatarului de la parter.
Primeşte zeci de telefoane zilnic
Răzvan Pop, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu din Sibiu, ştie despre conflictul de pe strada Filarmonicii. “Omul este proprietar şi face ce vrea cu vila lui. Dar aici este zonă istorică şi suntem datori să o protejăm”, spune Răzvan Pop. Până acum, la parterul casei de la numărul 13 nu s-a mutat încă nimeni. Însă proprietarul spune că este asaltat de zeci de telefoane zilnic de la cei dornici să se mute în cea mai vânată zonă din Sibiu.

Sursa: www.libertatea.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. JEGURI! si CETATII e zona istorica si bubuie barurile! OMUL NU V-A DAT SPAGA, ASA CA n-a putut face spatiu comercial! cand nu se primeste suma dorita, bagam la inaintare Cultele , intr-adever se vede cat suntem de ” culti ” cea mai mare MAFIE e cea a acestui minister!