milioane de euro din fondurile europene stau la dispoziția localităților județului sibiu

primari judetul sibiuZeci de primari din județ sau reprezentanții acestora au participat vineri la sediul Consiliului Județean Sibiu la o întâlnire informativă despre accesarea de fonduri europene prin programele 2014-2020.

La ședință au fost prezenți Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ovidiu Sitterli, prefectul județului Sibiu, Marcel Luca și Constantin Șovăială, vicepreședinții Consiliului Județean Sibiu.
”Strategia fiecăruia dintre primari trebuie să se axeze pe accesarea de fonduri europene, ca alternativă foarte importantă la bugetele locale sau la programele de finanțare naționale. Prin accesarea acestor fonduri veți putea grăbi modernizarea localităților, a infrastructurii, ceea ce va duce la un confort crescut pentru cetățenii județului. Este necesar ca proiectele să fie depuse cât mai repede, dar să fie întocmite la perfecție, astfel încât să garanteze câștigarea finanțărilor”, le-a explicat primarilor Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.cindrea sovaiala
Directorul executiv al Direcției Strategii și Proiecte din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Oana Popa, și directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Dan Dăncăneț, au prezentat axele principale de finanțare și modalitățile prin care pot fi obținuți banii europeni. Proiectele trebuie pregătite cât mai repede, pentru ca la momentul deschiderii liniilor de finanțare, sfârșitul anului 2015 și începutul lui 2016, să fie depuse. Oportunitățile de dezvoltare oferite de aceste fonduri sunt foarte diverse, mai ales că valoarea totală a programelor pentru România depășește 40 de miliarde de euro.
Administrațiile locale din județul Sibiu pot accesa fonduri europene pentru dezvoltare în agricultură, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, sau pot moderniza orașele și comunele prin Programul Operațional Regional.

Ultima oră

Comentariul meu