antreprenorii către tineri la sibiu. ce sfaturi le-au dat!

lucian todea softpediaPrezenți la deschiderea proiectului Vreau sa fiu antreprenor, din cadrul Școlii de vară ‘Alege-ți cariera SMART’, doi antreprenori de top din Sibiu, Bianca Dancilă și Lucian Todea, împreună cu Anca Elena Flueraş, director Retail BCR Timișoara, le-au transmis elevilor și studenților ce calități caută companiile atunci când angajează un tânăr și care este drumul către un business de succes.

„Universitatea <<Lucian Blaga>> din Sibiu este în permanent contact cu mediul de afaceri, cu companiile, pentru a vedea care sunt cerințele lor, ce așteaptă de la studenții pe care noi îi pregătim. Iar ceea ce doresc angajatorii sunt persoane care să aibă nu doar abilități specifice, ci și capacitatea de a lucra în echipă, cunoașterea mai multor limbi străine, pentru că engleza nu mai este suficientă. Companiile caută oameni cu inițiativă”, le-a transmis elevilor și studenților, prof. Univ. Dr. Livia Ilie, coordonatorul Scolii de vara ‘Alege-ti cariera SMART’.
„Inițiativă” a fost cuvântul de ordine și în prezentările celor doi antrprenori. „În momentul în care am decis să pornesc pe drumul meu în antreprenoriat, inclusiv mama mea a fost sceptică, mi-a recomandat să mă angajez într-o companie. Nu este ușor să lași totul și să ai curajul de a porni de la zero, mai ales când ai rate la bancă. Dar, daca faci ce îți place și crezi în ceea ce faci, poți să reușești”, le-a spus Bianca Dăncilă, cea care a transformat site-ul tocmai.ro, în una din cele mai mari afaceri online din România.
„Nu este obligatoriu ca afacerea pe care o pornești să fie o inovație, trebuie doar să faci mai bine ceva ce poate există. Nici Facebook și Apple nu au fost primele afaceri în domeniu, dar au venit cu produse mai bune și au făcut profit. Și nu este nici obligatoriu să reușești din prima. Poți să dai faliment cu cinci afaceri și să îți reușească a șasea. Importante sunt inițiativa și perseverența. Și să faci ceea ce îți place, pentru că altfel, este dificil să continui mai mult de șase luni cu ceva ce nu îți place și vezi că nu merge așa cum te așteptai. La mine, spre exemplu, a durat mai mult de doi ani până când am început să pun business-ul pe picioare”, le-a explicat celor peste 200 de tineri prezenți în Aula Magna a Facultății de Medicină, Lucian Todea, fondator şi CEO al ITNT (producător al Soft32) și unul din primii 1000 de manageri din România în ultimii trei ani.
Ediția din cadrul Școlii de vară – Alege-ti cariera SMART a programului Vreau să fiu antreprenor, dezvoltat de Romanian Business Leaders și BCR, a marcat o premieră în cei doi ani de existență. Șase tineri și-au prezentat ideile de afaceri în cadrul evenimentului de la Sibiu, trei dintre ele au fost selectate pentru a fi dezbătute împreună cu juriul și ceilalți participanți, urmând ca din acestea să se aleagă businessul care urmează să fie finanțat de către sponsorul proiectului.

Ultima oră

Comentariul meu