video - satul sibian uitat de lume pe care se bat străinii

richisAntonia Timmerman și soțul său au fost primii străini care s-au mutat în satul din nordul județului Sibiu. Originari din Olanda, au fost invitați în sat de un localnic care primise de la ei un pachet de ajutoare. Le-a plăcut atât de mult încât şi-au cumpărat o casă de vacanță și veneau o dată pe an. După 13 ani s-au mutat din Olanda la Richiş.

În satul Richiş se vorbesc multe limbi străine. În ultimii ani aici s-au mutat definitiv aproape 20 de familii din întreaga lume. Şi-au cumpărat case oameni din Olanda, Statele Unite, Austria, Germania, Lituania, Anglia şi Elveția, iar localnicii se mândresc că au un sat multinaţional.

Dacă îi întrebi ce le place la Richiș, străinii ar putea povesti o zi întreagă. Despre liniștea din sat, despre cerul înstelat, despre dealurile înverzite, despre copiii care sunt liberi sa se joace şi despre gustul mâncării şi al băuturii. În ultimii ani, prețul unei case în Richiș a crescut de patru ori. O locuința veche, tradițională, costă acum 40.000 de euro.

sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu