holiday-inn_3383469b

Alexandra Puflea (22) și-a rezervat camera de hotel online, dar când vrut să se cazeze i s-a spus: „Îmi pare rău, nu primim români în hotel.”

Tânăra absolventă de Criminalistică a Universității Hull a fost refuzată de către angajații hotelului deoarece aceștia ar fi suspectat că ar fi o prostituată româncă. Alexandra a încercat să se cazeze la hotelul Holiday Inn Express din Hull împreună cu prietenul său pe data de 6 iulie, însă a fost refuzată în momentul în care recepționerul și-a dat seama după cartea de identitate că este româncă.

Hotelul a adoptat o măsură de prevenție prin care își rezervă dreptul de a-și selecta clientela în momentul în care li se pare că potențialii clienți ar putea desfășura activități ilegale în incinta hotelului. Această măsură de prevenție a fost adoptată în urma unui incident din trecut – câteva femei de origine română foloseau hotelul pentru prostituție, aducându-și regulat clienții acolo.

Poliția din Humberside care se ocupă de caz după ce domnișoara Puflea a depus o plângere susține că hotelul își cere scuze pentru confuzie și că își va revizui metoda de screening a clienților.

„A fost o experiență groaznică și destul de șocantă”, a declarat Alexandra Puflea. „S-a uitat la cartea mea de identitate și mi-a spus că nu mă pot caza la hotel. Am încercat să îi arăt carnetul de șofer care este britanic, însă mi-a spus că nu pot sta în hotel pentru că sunt din România.”

Tânăra nu a aflat de la început motivul pentru care conta în mod special dacă este sau nu româncă. „Erau și alți oameni la recepție și mă simțeam foarte prost și rușinată și nu vreau să fiu rușinată de țara mea. Am fost atât de dezamăgită și șocată încât am plecat de la hotel.”
De abia după ce a depus plângere la poliție, Alexandra Puflea a aflat motivul pentru care a fost refuzată și a fost foarte deranjată; a declarat că nu toate româncele sunt prostituate și că, deși exista un precedent în hotel, tot este o acțiune greșită și discriminatorie.

Debra Hutchins, manager la Holiday Inn Express, a refuzat să comenteze în ceea ce privește motivul pentru care tânăra a fost refuzată, însă a negat că ar avea vreo legătură cu proveniența acesteia.
Alexandra Puflea spune că recepționerul a presupus că este prostituată doar pe baza naționalității sale. Voluntar în cadrul „Together Women” și „Hull Youth Justice Service”, Alexandra este complet revoltată și este de părere că nimeni nu ar trebui judecat după naționalitate, rasă sau sex. „Nu mă așteptam la așa ceva, mai ales din partea unei companii atât de mari ca aceasta”, a mai spus tânăra.

Poliția din Humberside a spus că este foarte important pentru companiile din oraș să contacteze poliția imediat ce identifică activități suspecte. Inspectorul Tony Cockerill spune: „Prostituția și exploatarea sexuală sunt activități ilegale care, de multe ori, sunt greu de identificat”. Pentru a evita astfel de incidente, afacerile locale, inlusiv firmele de taxi, hotelurile sau fast-food-urile sunt încurajate să raporteze orice mișcare suspectă.

Sursă: www.telegraph.co.uk

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. S-a dus la cordit sau la ciordit? Trebuia sa isi rezerve camera matrimoniala. Ce diferenta intre “iubit” si “client”? Imi pare rau pentru “inocenta fata”, dar trebuia sa se poarte ca o romanca, daca vroia sa fie tratata ca o romanca iara nu ca o conlocuitoare.

  2. Niște ciume și niste ratati de englezoi. Bulangismul și pedofilia nu-i deranjeaza.