o sibiancă a fost numită șefa misiunii fmi în grecia. l-a avut profesor pe iohannis!

Șefa misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia va fi din România. Mai exact vorbim de o sibiancă ce este familiarizată cu tot ceea ce se întâmplă în statul elen. Sibianca Delia Velcescu lucrează la FMI de mai bine de 12 ani.
delia velculescu

Delia Velculescu, este familiarizată cu caracteristicile economiei elene, a anunțat publicația Kathimerini, citată Agerpres.
În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.
Conform publicației elene ‘Kathimerini’, actualul șef al misiunii Fondului Monetar Internațional în Grecia, Rishi Goyal, este acuzat de comportament rigid și intransigent în timpul negocierilor cu precedentul Guvern de la Atena.
Delia Velculescu lucrează la FMI de mai bine de 12 ani. Românca este economist-senior la departamentul pentru Europa al Fondului. Presa din Cipru o numea, în momentul numirii ei, „încântătoarea Delia”, dar vorbea şi despre puterea de negociere a româncei. Este cea mai dură dintre membrii delegaţiei, scriau jurnaliştii ciprioți în 2013, şi reprezintă curentul ultra-neoliberal din FMI, fără a arăta vreo simpatie pentru invocata solidaritate europeană.
Analistul economic Radu Limpede a dezvăluit, marți seara, la Digi24 că a fost coleg de liceu cu Delia Velculescu. „A fost șefa FMI pe Cipru și a reușit o restructurare bună”, a apreciat el, menționând că s-a văzut cu Delia Velculescu la 20 de ani de la terminarea liceului. „L-am avut profesor pe Iohannis. Nu la liceu, ci la olimpiadele de fizică”, a mai spus Radu Limpede.
Analistul s-a născut la Sibiu, în 1974.
Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.
La cel de-al treilea plan de asistență pe trei ani acordat Greciei, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 și 50 de miliarde de euro. Fondul Monetar Internațional are în prezent la dispoziție pentru Grecia 16 miliarde de euro dintr-un program care va expira în luna martie 2016.

Cine este Delia Velculescu
Delia Velculescu s-a nascut in 1975. E Varsator. In 1992, a terminat Colegiul National “Gheorghe Lazar”. Se pregatea sa dea examen de admitere la Academia de Studii Economice, dar destinul i s-a schimbat brusc. A primit o bursa de studii in America si de acolo viata ei a luat o intorsatura nebanuita! Romanca l-a intalnit pe un medic, cu trei ani mai in varsta, originar din Romania. Victor Velculescu se stabilise in America, alaturi de parinti, cand avea doar 7 ani. Cand s-a cunoscut cu Delia, el era student la Facultatea de Biologie de la Universitatea Stanford, iar ea urma cursurile Colegiului Wilson din Pennsylvania. La aproape 5 ani de cand s-au indragostit unul de celalalt, cei doi au hotarat sa se casatoreasca. Sursele noastre ne-au marturisit ca nunta au facut-o in Romania, la Sibiu! Viata lor a continuat insa in America, pe coasta de est, la Baltimore. Delia s-a angajat, intre timp, la FMI in 2003, iar Victor a devenit profesor in oncologie.
Azi au impreuna trei copii (cu care vorbesc in casa doar in limba romana), iar cariera amandurora a “explodat”. Delia a primit increderea mai marilor FMI si a fost insarcinata sa rezolve problemele spinoase din Grecia si Cipru, iar Victor este profesor la Universitatea “John Hopkins” din Maryland. În 2012, medicul in varsta de 42 de ani, a fost propus in mediile stiintifice la Premiul Nobel pentru Medinica! Surse: Agerpres, Digi 24, Can Can

Ultima oră

Comentariul meu