Bright photo of a beautiful model relaxing on a beach in Hawaii. Room for text.

Temperaturile ridicate “cer” şi o piele frumoasă, cu o culoare uniform obţinută după câteva şedinţe de plajă. Şi cum zilele acestea vremea ţine cu cei care doresc bronzul perfect, iată câteva pont-uri pentru a-l obţine. Trebuie însă să ţineţi cont de saftul medicilor, şi să nu vă expuneţi la soare între orele 11-16.

Un bronz perfect se obtine in mod diferit in functie de tipul de piele al fiecarei persoane. Exista sase tipuri de piele.
Tipul 1 este specific persoanelor blondine cu ochi albastri sau verzi. Acest tip se refera la cei care au pielea foarte alba, iar in cazul lor, medical, statul la soare este contraindicat, pentru ca razele soarelui ar foarte repede pielea. Cei care au tipul 1 de piele ar trebui sa stea cel mult o ora pe la soare, de preferinta intre orele 9-10 ale diminetii, sau seara, dupa ora 19.30. Totodata, persoanele care au tipul 1 de piele trebuie sa foloseasca o crema cu protectie solara foarte ridicata, de preferinta cu SPF 50.
Tipul 2 de piele permite expunerea la soare, dar este, la randul lui, foarte expus arsurilor pielii. Crema de protectie trebuie sa aiba SPF foarte ridicat, iar statul la soare ar trebui sa aiba loc ori dimineata, ori seara, nu mai mult de o ora si jumatate.
Tipul 3 de piele se bronzeaza relativ usor si este mai putin expus arsurilor solare. Oricum, crema cu SPF mare, aproximativ 30, trebuie folosita mereu.
Tipul 4 de piele se bronzeaza usor si este specific multora dintre romani. Din cauza puterii razelor soarelui, tot este obligatorie folosirea cremei cu SPF.
Tipul 5 de piele este intalnit la persoanele brunete cu ochii negri sau caprui, fiind specific populatiei din America Latina, in timp ce tipul 6 de piele il are populatia Africii. Acestia din urma nu dezvolta aproape niciodata cancer de piele, spre deosebire de persoanele cu tipurile 1, 2, 3 si 4 de piele.

Cea mai importanta regula pentru un bronz perfect

BRONZ5
Dupa ce ati aflat cat timp trebuie sa stati la soare, trebuie sa stiti si cum sa stati. Dat fiind ca soarele nu-si mentine aceeasi pozitie pe cer pe fondul miscarii planetei, daca va doriti un bronz uniform trebuie sa urmati soarele. Cu alte cuvinte, pozitionati-va sezlongul sau patura de plaja astfel incat corpul sa fie in permanenta paralel cu razele soarelui, care vor pica, astfel, perpendicular pe piele.
Va dati seama de cum bate soarele stand cu fata spre patura de plaja sau spre sezlong. Daca umbra voastra se intinde drept pe lungimea paturii sau a sezlongului, inseamna ca stati paralel cu razele soarelui. O data la o ora verificati-va pozitia si mutati-va patura sau sezlongul in functie de cum bat razele soarelui.
Aceasta regula in pozitionarea la soare este esentiala pentru un bronz uniform pentru ca permita sa controlati zonele in care va bronzati, iar razele cad mai bine pe piele.
Cum sa stati pe spate pentru a va bronza pe fata
Dupa ce ati v-ati pozitionat patura sau sezlongul paralel cu razele soarelui, asezati-va, mai intai, pe spate pentru a va bronza pe fata, pe abdomen si pe picioare. Este recomandat sa stati mai intai asa pentru ca pozitia nu este una foarte comoda si, in prima ora de plaja, veti avea mai multa rabdare pentru a sta la soare. In aceasta pozitie, si fata este expusa soarelui. Folositi o crema cu SPF foarte ridicat pentru razele soarelui sunt inamicul numarul 1 al tenului, cauzand aparitia prematura si accentuarea ridurilor. Totodata, daca nu suportati soarele pe fata, puteti purta o palarile cu boruri largi sau va puteti pune o esarfa (nu neagra) peste fata, cand stat pe spate. Evitati sa purtati ochelari de soare atata timp cat capul nu este acoperit de o palarie cu boruri largi sau nu este umbrit de o umbrela de plaja. Daca va expuneti la soare cu ochelarii pe nas, se prea poate sa va ramana urme.
Totodata, cand stati intinse pe spate pentru a va bronza partea din fata a trupului, nu flexati genunchii! Multe persoane au tendinta de a flexa genunchii cand stau pe spate, facand pozitia mai comoda. Insa odata genunchii ridicati, va veti bronza doar in zona de la rotula spre laba piciorului, adica pe gambe, nu si pe coapse.
De asemenea, tineti cont ca partea exterioara a bratelor se bronzeaza mai usor decat cea interioara. Totodata, zona de la axila se bronzeaza la randul ei mai greu, pentru ca este mult mai putin expusa la soare. Din acest motiv, pentru un bronz uniform, trebuie sa stati mai mult timp cu bratele ridicate deasupra capului, astfel incat sa expuneti partea interioara a bratelor si a antebratelor. Nu uitati de crema cu SPF ridicat, mai ales in zona sanilor si a axilei.
Deseori, gatul ramane, la randul lui, nebronzat. Singura pozitie prin care va puteti bronza si zona gatului este sa stati pe spate, ridicate in antebrate si cu capul lasat pe spate (cam ca la dentist). Este o pozitie incomoda, dar singura care va poate ajuta sa va bronzati gatul.

bronz-soare-plaja-fata-blonda-1024x768
Cum sa stati pe burta ca sa va bronzati pe spate
Spre deosebire de fata, spatele este mai usor de bronzat, dar si mult mai comod. Folositi crema cu SPF atat pe spate, mai ales in zona umerilor, cat si pe fund si pe coapse, spatele genunchilor si gambe.
Pe langa a sta tot paralel cu razele soarelui, ca sa obtineti un bronz uniform pe spate, mai ales pe picioare, nu trebuie sa flexati nici de data asta genunchii. Daca leganati sau ridicati picioarele, umbriti practic partea din spate a pulpelor si nu va veti bronza.
Totodata, pentru a avea culoarea dorita pe gambe, intindeti laba piciorului, nu stati cu ea infipta perpendicular cu pamantul.
Cum va bronzati pe laterale
Multe persoane nu constientizeaza ca nu se bronzeaza si pe lateralele corpului. Din acest motiv, picioarele sunt bronzate pe fata si pe spate, dar nu si pe lateral, la fel si in cazul abdomenului si al spatelui.
Nu neglijati lateralele daca va doriti un bronz uniform. Pozitiile de bronzat, in acest caz, sunt tocmai pe laterale. Cu alte cuvinte, stati intinse pe partea stanga a corpului pentru a va bronza pe partea dreapta. Mana din experior, de pe partea pe care va bronzati, tineti-o ridicata sau peste cap pentru ca razele soarelui sa ajunga si pe lateralul toracelui. Tineti un picior intins si pe celalalt pozitionati-l flexat fata celui intins. Practic, pozitia de bronzat se aseamana cu pozitia de dormit pe laterala, cu exceptia faptului ca picioarele nu stau unul peste celalalt.
Aceste parti ale corpului sunt expuse mai rar la soare, motiv pentru care, daca doriti sa obtineti un bronz uniform, trebuie sa stai mai mult pe laterale.

Sursa www.lyla.ro

 

Ultima oră