icon arts 2015: analia selis, în concert la sibiu

analia selis 2Cunoscuta cântăreață Analia Selis aduce pasiunea și senzualitatea tango-ului argentinian pe scena Sălii Thalia, într-un concert original, alături de unul din cele mai bune cvartete de coarde din lume, ConTempo. Concertul, programat în data de 31 iulie, de la ora 19.00, reprezintă evenimentul principal al Festivalului “ICon Arts Celebrates!” .

Cvartetul RTÉ ConTempo va susține un concert extraordinar, la Sibiu, alături de îndrăgita interpretă Analia Selis. Din programul serii vor face parte lucrări clasice, contemporane, mult tango argentinian, dar și momente-surpriză.
Publicul va fi purtat într-o călătorie muzicală ieșită din comun, ghidată, pe de o parte, de sensibilitatea și șarmul artistei, și de energia și emoția pe care cvartetul ConTempo le creează, pe de altă parte.
Analia Selis este originară din Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale. A trecut prin coruri de copii și de adolescenți. În anul 1998 a obținut „Diploma de educatoare de muzică” la Universitatea de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina), iar în anul 2002 a obținut „Diploma în Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). Fiind în USA, dorul de Argentina a condus-o pe Analia pe un drum neașteptat în viața ei muzicală, către muzica folclorică argentiniană și latino-americană. Tot în SUA l-a întâlnit pe apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, moment care i-a schimbat viața, artista mutându-se în România.
De-a lungul carierei sale, Analia a cântat în nenumărate spectacole în toată țara, în cele mai importante săli de concerte din România: Sala Palatului, Teatrul Național, Sala Polivalentă, Sala Radio și în săli ale filarmonicilor din țară. A participat live și a înregistrat la cele mai importante posturi de radio și televiziune din România și a deschis concertele „Buena Vista Social Club”, „Juanes”, „Natalie Imbruglia” și „Septeto National de Cuba”.
2014 a fost anul în care cântăreața a început colaborarea cu pianistul argentinian Mariano Castro, (membru al renumitei trupe de tango „Narcotango”), venind în întâmpinarea publicului din România cu un repertoriu variat, de la folclorul latino-american până la tango. Tot în anul 2014, Analia se îndreaptă spre o altă cale muzicală, ce-i aduce Argentina mai aproape – drumul tangoului. A debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango?” împreuna cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan, turneu pe care l-a reluat în mai-iunie 2015, datorită succesului de care s-a bucurat în rândul publicului.
Supranumit ”ABBA muzicii clasice”, cvartetul Radioteleviziunii Naționale din Irlanda, ConTempo, se află în centrul Festivalului ICon Arts 2015, ce are loc în perioada 24 iulie – 1 august, la Sibiu. Considerat unul din cele mai bune din lume, cvartetul  este subiectul celei de-a doua ediţii a seriilor ”Celebrates!” , ce îşi propun să aducă de fiecare dată, în centrul Festivalului, câte o personalitate culturală apreciată a momentului.
Format în 1995, pe vremea studenției la Universitatea de Muzică din București, cvartetul ConTempo a devenit unul dintre cele mai apreciate cvartete tinere de azi. Au studiat împreună cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum Amadeus, Alban Berg , Tokyo, Emerson, Hagen și Quartetto Italiano. După 10 ani de rezidență artistică al orașului Galway,  în 2013, în urma unei audiții europene, ConTempo câștigă selecția pentru rezidența RTE, devenind  cvartetul de coarde al Radioteleviziunii Naționale din Irlanda.
Biletele la festival costă între 10 și 15 lei și se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, dar și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.

icon arts 2015: analia selis, în concert la sibiu

Icon Arts, după 13 ani
ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii  Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele două părţi ale proiectului International Contemporary Arts se completează reciproc.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică