video - bazinul olimpia redeschis. cum au ieșit analizele la apă și ce se întâmplă la 1 august!

bazinul olimpiaDescinderea celor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului Sibiu la Bazinul Olimpia s-a dovedit a fi un mare fiasco până la urmă. Unitatea s-a redeschis a II-a zi, după ce analizele făcute la apă, au arătat că aceasta este în regulă. Olimpia de va închide totuși de la 1 august.

Controalele efectuate la finele lunii trecute la Bazinul Olimpia, de către Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului Sibiu în care s-au identificat o serie de probleme care pun în pericol sănătatea clienţilor complexului de înot, nu au dus la închiderea locației. Chiar dacă printre neconformităţi se numără gresia spartă pe alocuri, apa neschimbată din bazine şi lipsa unui supraveghetor al activităţii clienţilor, până la urmă bazinul nu a fost închis decât câteva ore. Analizele făcute de DSP Sibiu, la apa din bazine au scos în evidență că aceasta nu are nicio problemă.
”Bazinul Olimpia nu a fost închis decât câteva ore. Cei de la OPC ne-au făcut câteva recomandări. Analizele de la apă au venit rapid și s-a constatat că totul este în regulă din acest punct de vedere. S-a mai făcut o contra expertiză la analize și la Brașov, dar și acolo totul a ieșit la fel”, a explicat Dan Magoș, purtător de cuvânt la CSM Sibiu, pentru Ora de Sibiu. Sorin Susanu, comisar şef regional al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, a declarat la momentul controlului că situaţia este una agravantă şi că în cel mai scurt timp va propune suspendarea activităţii bazinului.
VEZI AICI VIDEO DE LA CONTROLUL FĂCUT DE OPC ÎN LUNA IUNIE
Închis o lună de zile
Olimpia se va închide totuși peste aproximativ două săptămâni. Atunci unitatea va intra într-o renovare și igenizare.
”Bazinul se va închide la 1 august. Se va face o igenizare totală și o renovare parțială în sensul că se vor efectua reparații acolo unde se impune acest lucru și unde se poate face așa ceva. Apoi unitatea se va redeschide începând cu data de 1 septembrie”, a mai spus Dan Magos.

Închis de două ori în mai puțin de un an
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Sibiu au dispus şi anul trecut închiderea Bazinului Olimpia, după ce o fetiţă de zece ani s-a accidentat la antrenamentele de înot, în urma controalelor anterioare accidentului, constatând probleme majore privind securitatea şi igiena.

Ultima oră

Comentariul meu