sibianul mircea marco pătru debutează în campionatul național de karting. are doar cinci ani!

mircea patru raliuMircea Marco Pătru este cel mai nou și cel mai mic membru al echipei de motorsport Sibiu Racing Team. Are doar 5 ani, de trei săptămâni s-a apucat de karting, deține licența de pilot FRAS, iar în week-end a participat la primul lui concurs oficial, etapa a IV-a a Campionatului Național de Karting de la București, de pe circuitul AMC Kart.

Marco a luat startul la Clasa KID a CNK – clasă la care concurează copii între 5-9 ani – de pe locul 9 al grilei de start, din 13 piloți. A reușit să depășească doi concurenți și a ajuns pe 7, moment în care, din cauza unui incident provocat de un pilot din fața lui, a pierdut timp prețios și, astfel, a terminat etapa pe locul 11.
Marco provine dintr-o familie cu pedigree în sporturile auto. Tatăl său, care îi este și antrenor, este vărul pilotului de raliuri Sebi Barbu și nașul lui Alex Ardelean, campionul național din 2014 al debutanților din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. „Continuăm proiectul nostru ambițios de a aduna în Sibiu Racing Team tot ce are orașul nostru mai valoros în motorsport”, spune Alex, unul dintre inițiatorii și susținătorii acestui proiect unic în țară.
De pregătirea tehnică a lui Mirciulică, cum e alintat proaspătul pilot, se ocupă și un alt membru al Sibiu Racing Team cu vechime și cu rezultate excelente în karting, Călin Bucur, cel care, la etapa de la AMC Kart, a venit pe locul 2 la Clasa Rotax Max Masters.
Marco a preluat titlul de „cel mai mic membru al echipei” de la un alt copil al Sibiului foarte valoros, pilotul de motocros Marco Popovici (10 ani).

Ultima oră

Comentariul meu