bătrân tâlhărit și torturat: l-au legat de scaun și i-au crestat degetele ca să spună unde are banii

scaun torturaÎn dimineaţa zilei de 11 iulie, în jurul orei 04.30, Poliţia Municipiului Mediaş a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că o persoană din localitatea Alma Vii a fost deposedată prin violenţă de aproape 6.000 de euro. Tâlharii au fost prinși de poliție și sunt acum în arest preventiv.

La faţa locului s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş şi Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu fiind stabilit faptul că în cursul nopţii, două persoane de sex masculin au pătruns prin efracţie în locuinţa victimei (un bărbat în vârstă de 84 de ani), iar prin folosirea violenţei au deposedat-o de suma de 5.900 euro. Totodată, cei doi bărbaţi au sustras şi o cutie metalică în care persoana vătămată avea depozitate aproximativ 100 cartuşe pentru puştile de vânătoare pe care le deţinea. Victima locuia singură.
Victima a suferit două plăgi tăiate la nivelul indexului mâinii drepte, fiind transportată la Spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
”În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti s-a reuşit în scurt timp constituirea unui cerc de suspecţi şi identificarea celor doi bărbaţi cu privire la care exista suspiciunea rezonabilă că sunt autorii faptei. Cu ocazia cercetărilor, asupra unuia dintre bănuiţi a fost găsită suma de 1.000 de euro şi 850 de lei, în continuare fiind efectuate cercetări în vederea recuperării întregului prejudiciu.
Cei doi bărbaţi, în vârstă de 25 şi 26 de ani, domiciliaţi în localitatea Ighişu Nou au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 233 alin.1 şi art.234 alin.1 lit. a, d şi f Cod Penal. Faţă de cei doi s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile”, spun polițiștii sibieni.
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Brateiu continuă cercetările.

Ultima oră

Comentariul meu