gala de balet s-a dansat cu sala arhiplină la sibiu - foto

img_4741Ultima gală de balet din stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Balet Sibiu s-a dansat miercuri, 8 iulie 2015, cu sala arhiplină. Peste 700 de sibieni au asistat la un spectacol de dans cu o durată de două ore, ce a reunit nu mai puțin de douăzeci de momente coregrafice, atât din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul internațional, cât și coregrafii prezentate în premieră.

În cadrul galei au dansat și unsprezece elevi ai Colegiului Național de Artă “George Apostu” din Bacău, coordonați de profesor coregraf Simona Baicu. Cei unsprezece elevi au participat, în perioada 2 – 8 iulie, la un workshop de dans, susținut de Aleisha Gardner și Ovidiu Matei Iancu. Severin Brunhuber, elev al aceleiași instituții de învățământ din Bacău și bursier, începând din această toamnă, al Universității de Muzică și Artă Teatrală Munchen – Academia de Balet, Germania, a dansat în cadrul Galei de balet de miercuri, 8 iulie 2015, un solo din spectacolul “Frumoasa din pădurea adormită”.
«Este întotdeauna o plăcere să venim la Sibiu. Am mai participat la Sibiu și la Competiția Mondială de Balet organizată de Teatrul de Balet Sibiu. De fiecare dată când venim aici este o bucurie. Copiii au fost foarte încântați atât de workshop, cât și de participarea, alături de artiștii teatrului, în gala de balet. Cu Teatrul de Balet Sibiu avem o colaborare foarte bună și suntem fericiți că domnul Dragoman susține tânăra generație de balerini.», Simona Baicu, profesor coregraf – Colegiul Național de Artă “George Apostu”, Bacău.

Stagiunea TBS se încheie cu un spectacol de balet în aer liber
Miercuri, 15 iulie 2015, de la ora 21:00, Teatrul de Balet Sibiu închide stagiunea 2014 – 2015 cu tradiționalul spectacol de balet în aer liber. Anul acesta va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului “Geneza”, eveniment în cadrul căruia sunt prezentate coregrafii în premieră absolută, realizate de coregrafi foarte tineri, aflați la începutul carierei. În cadrul ediției din acest an Russell Hewey va prezenta coregrafiile “Escapadă urbană” și “Nichita”, iar Aleisha Gardner va prezenta un spectacol de balet neoclasic, inspirat de studiul psihologului Erik Erikson despre etapele vieții. Coregrafia Aleishei Gardner se numește “9 pași”. Intrarea publicului la spectacolul “Geneza”, spectacol de închidere a stagiunii, este liberă. foto: Ovidiu Matiu

Ultima oră

Comentariul meu