sfaturi utile care va pot aduce costuri mai mici de intretinere pentru locuinta voastra

apartament lux 7Cu un nivel de trai scazut, romanii sunt intotdeauna in cautarea unor solutii prin care sa economiseasca lunar sume de bani importante. Daca ne raportam la cheltuielile lunare esentiale, sume de bani platite de orice roman pentru a-si garanta un minim de confort, intretinerea locuintei ne face sa scoatem din buzunare chiar si ultimele noastre economii, aspect care, in aceste conditii, nu poate sa ramana neglijat. In randurile urmatoare vom incerca sa punctam aspectele esentiale care te pot face sa economisesti lunar anumite sume de bani fara a face rabat de la confortul efectiv, aceste criterii oferindu-i casei tale o eficienta termica superioara.

Proiectul de locuinta – Chiar daca este un aspect valabil doar pentru cei care doresc reabilitarea actualului camin sau construirea unuia nou, proiectul unei case este punctul de pornire si una dintre cele mai importante decizii cu impact pe termen lung. Orientati-va catre proiecte case dezvoltate de o echipa de arhitecti cu experienta si asigurati-va ca intruneste chiar si cele mai mici criterii de natura termica, pornind de la structura peretilor si pana la numarul de ferestre sau de usi, elemente care va pot aduce pierderi semnificative de caldura in timpul sezonului rece. Lora.ro ofera o varietate de proiecte foarte inteligente, orientate catre optimizarea bugetului de care dispuneti.

Iluminarea – Nici capitolul energie electrica nu ar trebui neglijat, acest tip de energie fiind consumat in cantitati destul de ridicate daca nu se mizeaza pe o eficientizare a procesului. Fiecare locuinta dispune de consumatori dintre cei mai diversificati, pornind de la banalele becuri si pana la aparatura electronica si electrocasnica. Daca inlocuirea aparaturii de natura electronica si electrocasnica cu una mai performanta va poate ajuta sa minimizati consumul general al acestor echipamente, in cazul iluminatului ar trebui sa va orientati catre becuri LED, acestea avand capacitatea de a va oferi o lumina mult mai buna avand un consum cu pana la 90% mai scazut.

Incalzirea – Principalele forme de incalzire a unei locuinte sunt sobele, centralele termice si echipamentele electrice, fiecare dispunand de avantaje si dezavantaje destul de importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati o decizie in privinta achizitionarii lor. In functie de accesibilitatea lor in zona in care locuiti, nu este obligatoriu sa inlocuiti actuala sursa de incalzire ci mai degraba sa va orientati catre o solutie prin care sa minimizati consumul. Raportat la randament, centralele pe gaz si cele electrice sunt de departe cele mai indicate, targetul vostru fiind reprezentat de obtinerea unui echipament cu o clasa energetica A++ sau macar A. Sunt mai costitisoare insa consumul lor poate fi chiar si cu pana la 30% mai scazut in comparatie cu alte ansamble, amanunt care se reflecta in costurile lunare alocate incalzirii.

Ganditi intotdeauna pe termen lung si evitati sa realizati calcule matematice raportate la situatia curenta, veti risca sa luati decizii pripite si sa nu puneti pret pe costurile ulterioare. In vederea optimizarii consumului si implicit a costurilor lunare, tineti cont de fiecare indicativ al locuintei si incercati sa alegeti de fiecare data consumabile cat mai performante.

Ultima oră

Comentariul meu