Oficiali ai Aeroportului Internațional din Sibiu au anunțat în cadrul unei întâlniri avută loc cu conducerea Consiliului Județean Sibiu, că până la finele anului în curs se va deschide o rută directă către Italia și a încă două la anul. Și către Spania vom avea la anul cel puțin un zbor direct.
Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu speră la deschiderea unei noi curse spre Italia anul acesta și la alte două anul viitor. De asemenea, se dorește inaugurarea unei curse aeriene și spre Spania. De trei săptămâni, Societatea de Drumuri și Poduri a Consiliului Județean Sibiu și-a extins programul de lucru pe drumurile județene și comunale și în week-end, activitatea societății fiind mult mai intensă în această perioadă, cu rezultate vizibile pentru toți participanții la trafic în județul Sibiu. Piața Țărănească Transilvania are statut de piață agroalimentară și nu mai e considerată piață volantă cum a fost inițial. Camera Agricolă derulează cursuri de formare profesională pentru fermieri. Montarea refugiului Călțun a fost finalizată, o patrulă de câte doi salvamontiști fiind în permanență prezentă în zonă. Direcția Județeană de Evidență a Persoanei Sibiu are un nou director de la 1 iulie, în persoana lui Florin Munteanu. Instituția folosește o nouă aplicație de actulizare a bazei de date și are programată o întâlnire cu toți ofițerii de stare civilă din județ, siguranța și securitatea datelor fiind o prioritate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu va avea din luna septembrie un Centru de comandă integrat pentru situații de urgență, înființat cu sprijinul financiar de 400.000 lei din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Noi centre SMURD vor fi inaugurate la Avrig, Miercurea SIbiului, Săliște, Dumbrăveni și Sadu.
Acestea au fost veștile bune date de managerii instituțiilor care s-au întâlnit luni, 6 iunie, cu conducerea Consiliului Județean Sibiu. Este vorba despre directorii unităților prestatoare de servicii: Aeroportul Sibiu, SC Drumuri și Poduri SA, Serviciul Public Sala Transilvania, Camera Agricolă, Serviciul Public Salvamont, Direcția Județeană de Evidență a Persoanei. Au mai participat și directorii Centrului Militar Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.
“Scopul acestor întâlniri trimestriale cu dumneavoastră este acela de a ne armoniza problemele pe care le avem, de a ști cu precizie ce s-a realizat, ce dificultăți întâmpinați pentru a vă urmări obiectivele și a găsi împreună soluții. Urmărim cu maximă atenție activitatea dumneavoastră și ne preocupăm în permanență, cu echipa de specialiști din Consiliul Județean Sibiu, de a vă pune la dispoziție resurse financiare pentru a avea rezultate bune și foarte bune în interesul și beneficiiul cetățenilor din județul Sibiu și nu numai“, a subliniat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Creștere de trafic la Aeroport
Realizările Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu, prezentate de directorul general Marius Gârdea, gazda întâlnirii, au inclus creșterea traficului aerian pe primul semestru al acestui an cu 43% față de anul trecut, ceea ce înseamnă un număr de 120.000 de pasageri îmbarcați față de 84.000 în anul 2014. Estimarea conducerii Aeroportului Sibiu este că numărul pasagerilor îmbarcați anul acesta va crește cu 100.000 față de anul trecut, aspect care ajută în negocierea cu operatorii aerieni.
Investiții în drumurile din județ
În ceea ce privește activitatea din primele șase luni ale anului 2015 a SC Drumuri și Poduri SA, detaliată de directorul de producție Gabriel Goreaev, aceasta a fost una deosebit de intensă și s-a înregistrat o creștere a veniturilor, în paralel cu scăderea cheltuielilor. Astfel, la începutul anului s-au renegociat toate contractele de achizitii, iar pentru creșterea veniturilor societatea participă la toate licitațiile. Gradul de realizare a investițiilor din acest an este de 80%. Principalele acțiuni realizate în primul semestru au constat în plombări cu sort și emulsie pe circa 17.200 mp, întreținerea drumurilor comunale pe o distanță de 36,2 km. Totodată, s-au aplicat tratamente pe drumuri județene, pe o lungime de 12,5 km, s-au executat 620 ml de șanturi, s-a turnat covor asfaltic pe 3,5 km. Pentru siguranța circulatiei s-au montat parapeți pe o distanță de 954 ml și s-au executat marcaje rutiere pe o distanță de 100 km. Cea mai spectaculoasă intervenție a SC Drumuri și Poduri a fost de departe cea de pe DJ 106 E Rod-Tilișca, finalizată într-un timp record de aproximativ o lună.
“Sarcina pe care o aveți prin programul anual pe drumurile județene și comunale nu e deloc una ușoară. Practic, activitatea societății vizează peste 1.000 km, dintre care aproape 300 km sunt drumuri comunale. Consider că starea drumurilor din judetul Sibiu este una corespunzătoare, iar programul dumneavoastră de producție este unul remarcabil, care vă ajută să reduceți cheltuielile. Măsura pe care ați luat-o de a extinde capacitatea de lucru actionând pe drumuri și sâmbăta este foarte bună și contăm că salariații vor da dovadă de înțelegere“, a evidențiat președintele Ioan Cindrea.
Maratonul de întâlniri a continuat cu managerii unităților medicale și apoi cu cei ai centrelor școlare pentru educație incluzivă, urmând ca marți să se încheie cu directorii unităților de asistență socială și protecția copilului.