opc-ul a mers la perla păltinișului. ce nereguli s-au găsit și ce măsură drastică va fi luată!

perla pensiuneComisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu a deplasat o echipa de comisari pentru a verifica conditiile care au condus la producerea incidentului de sâmbătă de la pensiunea Perla Păltinișului, in urma caruia numai puțin de 16 persoane au fost transportate la spital.

In urma verificarilor efectuate de comisarii C.J.P.C Sibiu s-au constatat urmatoarele deficiente si abateri de la normele si legislatia in vigoare care reglementeaza conditiile obligatorii de functionare a unitatilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică precum si a legislatiei privind protectia consumatorului :
•    Lipsa afisare tarif pentru „mic dejun”, incalcandu-se art.18 din OG 21/92(r)
•    Lipsa vas volumetric (verificat metrologic ) cu care produsele (bauturile) oferite consumatorilor sa fie masurate, incalcandu-se art.11(1) din OG 21/92(r)
•    Lipsa informare compozitie la diferite produse preparate oferite in lista meniu a unitatii, incalcandu-se Regulamentul UE 1169/2011 cas. III art.4 si cap. IV art 9 , precum si art.18 din OG 21/92(r)
•    Lipsa gamă diversificată de servicii suplimentare (cel putin 15 servicii suplimentare), fără plată sau cu plată separat, conform ORDIN nr. 65 din 10 iunie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism, incalcandu-se art. 18 din OG 21/92(r)

OPC-ul vrea să suspende activitatea pensiuni. Temporar!
Operatorul economic a fost invitat, conform procedurilor in vigoare, la sediul C.J.P.C Sibiu pentru a prezenta mai multe documente solicitate. Cei de la OPC iau în calcul inclusiv varianta închiderii temporare a unității de la Perla Păltinișului. ”Dupa analizarea documentelor de catre comisarii CJPC, si incadrarea abaterilor, sa se aplice amenda contraventionala corespunzatoare iar in functie de gravitatea faptelor constatate, se are in vedere dispunerea opririi temporare a unitatii de cazare si alimentatie publica”, se arată într-o notă a OPC Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu