video - berzele se înmulțesc la cristian. uite imagini live din cuiburile lor!

berze sibiuZeci de berze trăiesc în continuare în gospodăria din comuna Cristian, acolo unde Asociația ”Prietenii Berzelor” are sediul. De curând aceștia au montat și camere video prin care oricine poate să vadă imagini în direct din cuiburile berzelor.

”Prietenii berzelor” este asociația care are în grijă cele 30 de cuiburi din Cristian. Membrii săi au fost cei care au venit cu ingenioasa idee a unui sistem video care să redea în direct imagini din cuiburile berzelor și, în plus, au înființat un ”orfelinat” pentru înaripatele rănite.
”Suntem contactați de oamenii care gasesc bărzuțe rănite. După ce aflăm ce problemă au și localitatea în care sunt încercăm să stabilim modalitatea de transport. Fie plecăm noi după barză, fie vin ei la noi, uneori ne-am întâlnit la jumătatea distanței. În ultimul timp, din cauza lipsei fondurilor, am apelat chiar și la transporul public pe diferite rute”, povestesc membrii asociației. Păsările sunt îngrijite și găzduite până ce se însănătoșesc, iar apoi sunt eliberate în sălbăticie.
VEZI AICI IMAGINI LIVE DIN CUIBUL BERZELOR

Ultima oră

Comentariul meu