conducerea cj sibiu se întâlnește cu directorii instituțiilor subordonate

junii sibiuluiConducerea Consiliului Județean Sibiu urmărește să fie la zi cu activitatea tuturor instuțiilor aflate în subordine, motiv pentru care, pentru al treilea an consecutiv, organizează în fiecare trimestru o întâlnire cu managerii instutițiilor aflate în subordine.

Pentru operativitate și eficiență, aceste întâlniri cu cele 42 de instituții finanțate din bugetul Consiliului Județean Sibiu sunt structurate tematic și pe domenii de activitate: cultură, servicii, sănătate, învățământ special și asistență socială. Joi, 2 iulie 2015, au început întâlnirile din trimestrul al III-lea, prima reuniune desfășurându-se cu managerii celor cinci instutiții de cultură: Biblioteca Județeană Astra, Filarmonica de Stat Sibiu, Școala Populară de Arte și Meserii “Ilie Micu“, Complexul Național Muzeal Astra și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale “Cindrelul Junii“ Sibiu.
Tematica întâlnirilor vizează în principal îndeplinirea indicatorilor de performanță și a obiectivelor asumate prin contractele sau planurile de administrare pe anul 2015, măsurile dispuse pentru reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor instituției în primele șase luni ale anului 2015, stadiul investițiilor și achizițiilor, principalele acțiuni realizate în trimestrul al II-ea și a celor programate pe trimestrul al III-lea, precum și stadiul implementării controlului managerial intern.
“Acesta este un stil de managementul pe care îl agreez și pe care l-am implementat odată cu venirea la conducerea Consiliului Județean Sibiu și anume managementul axat pe obiective. În acest fel știm cu exactitate realizările și minusurile, punctele nevralgice din fiecare instituție în parte și putem lua măsuri prompte pentru îmbunătățirea activității și pentru remedierea disfuncționalităților. Consider aceste întâlniri extrem de importante și vreau să apreciez că managerii își urmăresc cu mare responsabilitate obiectivele asumate. Solicitarea noastră ca veniturile să fie maximizate, iar cheltuielile reduse a fost pusă în practică și acest aspect ne bucură. Urmărim în continuare reducerea cheltuielilor și prin măsurile ulterioare pe care ni le propunem am estimat că am putea face o o economie anuală de aproximativ un milion de lei. Acești bani îi vom direcționa spre investiții care duc la confortul cetățenilor“, a precizat președintele Ioan Cindrea.
De pildă, Complexul Național Muzeal Astra a reușit, și datorită noilor evenimente culturale nou create, să crească veniturile cu 12% față de aceeași perioadă a anului 2014, iar Centrul Județean “Cindrelul Junii“ a înregistrst o scădere a cheltuielilor cu 15%.
Luni, 6 iulie, conducerea Consiliului Județean Sibiu va avea trei runde de întâlniri: la sediul Aeroportului Internațional Sibiu cu directorii unităților prestatoare de servicii, la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu directorii instituțiilor medico-sociale și la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 (cunoscut ca Școala de hipoacuzici) cu directorii școlilor de învățământ special. Ședințele cu instituțiile subordonate se vor încheia marți, 7 iulie, la sediul Consiliului Județean Sibiu, în sala mare de ședințe, unde va veni conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și directorii celor 19 centre de asistență socială și protecția copilului afalte în județul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu