Super concert simfonic în Piaţa Mare. Acces gratuit pentru toată lumea!

concert piata mareEdiţia a XII-a a proiectului “Zilele Muzicale Româno-Americane” se apropie de final. Şi în acest an, aşa cum au obişnuit organizatorii publicul sibian încă din ediţiile precedente, acest moment este dedicat unui concert simfonic “open air”, în Piaţa Mare din Sibiu.

Totul se va întâmpla joi, 2 iulie 2015, cu începere de la ora 20,30. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.
„În prelungirea tematicii anilor precedenţi („Noaptea americană” sau „Russian Night”) anul acesta tema concertului este muzica spaniolă. Dirijorul Óliver Díaz, soprana Svetla Krasteva şi chitaristul Raffael Serrallet, lalolaltă cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu vor delecta publicul cu lucrări de mare popularitate din creaţia muzicii spaniole: pagini din zarzuele, Concierto de Aranjuez de J. Rodrigo, Tricornul de M. De Falla” a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Óliver Díaz este dirijor şi director muzical al Orchestrei Simfonice din Gijón, Spania. A primit bursa „Bruno Walter” pentru a studia dirijatul de orchestră la renumita Juilliard School of Music New York, cu maeştrii precum Otto Werner Müller, Charles Dutoit sau Yuri Temirkanov. Stăpânind un vast repertoriu, de la baroc la contemporaneitate, Óliver Díaz a dirijat în ţări precum Spania, Portugalia, Franţa, Germania, România, SUA şi a imprimat peste zece CD-uri sau DVD-uri.
Rafael Serrallet, chitarist originar din Valencia, este recunoscut şi apreciat pe plan interna]ional ca exponent al noii generaţii de muzicieni care combină cu pricepere cuno[tin]ele şi meşteşugul vechilor maeştri ai chitarei, cu tehnicile moderne.Remarcabil este faptul că a studiat cu maestrul José Tomás, elev şi asisitent al marelui Andrés Segovia.
Svetla Krasteva, soprană de origine bulgară, este stabilită în Spania din anul 2000. Este laureată a renumitelor competiţii de canto „Mario del Monaco” şi „Luciano Pavarotti”. A evoluat la Scala din Milano, sub bagheta lui Riccardo Muti şi a participat la concerte şi recitaluri în întreaga Europă, ca şi în America de Sud sau Africa de Sud. Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Ultima oră

Comentariul meu