festivalul “florile oltului” se va ține în weekend la avrig. ce surprize au pregătit organizatorii!

cantecele oltuluiFestivalul Folcloric „Florile Oltului” este un eveniment cu veche tradiţie în rândul festivalurilor de marcă destinate promovării tezaurului spiritual al ţării noastre.

Evenimentul cunoscut sub numele de “Florile Oltului” – festival de folclor, care a debutat în urmă cu mai bine de 4 decenii la Avrig, a fost creat din dorinţa de a aduna într-o sărbătoare cele mai valoroase moşteniri culturale din satele riverane Oltului.
S-a constituit într-o frumoasă serbare câmpenească la care au participat formaţii folclorice şi solişti din numeroase localităţi înşirate de-a lungul râului Olt, dar şi invitaţi din alte zone.
Desfăşurat la început în grădinile Preventoriului Avrig şi apoi ale Şcolii Generale, Festivalul “Florile Oltului” a adunat, an de an, un numeros public, atât din localitate dar şi din întreaga Ţară a Oltului.
Totodată, pe scena festivalului au evoluat nume mari ale folclorului românesc, dar şi debutanţi care, în timp, au făcut carieră în domeniul muzicii populare.
Festivalul Folcloric “Florile Oltului” este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România fiind, fără întrerupere, cap de afiş pe agenda culturală a Avrigului. Anul acesta evenimentul se află la cea de a 44-a ediţie, sedesfăşoară în zilele de 4 şi 5 iulie 2015, începând cu ora 18.00.

Ultima oră

Comentariul meu